Kvôli ním Microsoft kúpil Minecraft.

Spoločnosť Microsoft kúpila minulý rok v septembri veľmi úspešné „virtuálne Lego“ – hru Minecraft. Zaplatila za ňu 2,5 miliardy dolárov, pričom v cene bolo aj vývojárske štúdio Mojang. Mnoho herných nadšencov toto rozhodnutie nechápalo, avšak ako prezradil Satya Nadella, CEO Microsoftu, jedným z dôvodov akvizície boli okuliare HoloLens.

Nadella v rozhovore pre denník The New York Times povedal, že Microsoft si už v tej dobe uvedomoval potenciál okuliarov (tie už boli samozrejme vo vývoji) a potreboval hru, ktorá by umožnila zmeniť „nové kategórie“ zábavy.

Už počas januárovej konferencie, kedy spoločnosť prezentovala hru Minecraft vo verzii pre HoloLens, bolo zrejmé, akým spôsobom Microsoft uvažuje. Avšak výrobca hernej konzoly Xbox chce technológiu výraznejšie presadiť v hrách. Spoločnosť bude prezentovať okuliare na hernej výstave E3 a dá sa teda predpokladať, že má v zálohe nejaké oznámenia o spolupráci s hernými štúdiami.

Za zmienku stojí aj to, že Microsoft podpísal partnerstvo s tvorcami herného enginu Unity. Ten je dnes veľmi populárny najmä kvôli výbornej podpore viacerých platforiem (počítače, konzoly, smartfóny, inteligentné televízory…). Okuliare HoloLens by teda mohli čoskoro získať relatívne zaujímavú hernú knižnicu.

Zdroj: CNET

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit