Koncovka SE v názve produktu VU+ Uno 4K SE znamená v tomto prípade Strongly Enhanced (značne rozšírené). Ide o rozmerovo väčší a vybavenejší prijímač. Výhodou je, že v prednej časti je LCD displej, ktorý zobrazuje napr. ikony naladených televíznych staníc alebo na ňom môžete sledovať aj živé vysielanie. Zapínacie tlačidlo v tomto prípade svojím svetlom indikuje, či je prijímač vypnutý alebo zapnutý.

V zadnej časti nájdete zásuvku, do ktorej sa dá umiestniť 2,5-palcový disk na nahrávanie multimediálnych programov. Inštalácia tohto disku je jednoduchá – so štyrmi skrutkami. Na zadnom paneli nájdeme okrem HDMI výstupu aj HDMI vstup. To je možné použiť napr. na pripojenie externého DVD prehrávača do vašej multimediálnej zostavy, ktorej centrom je práve satelitný prijímač VU+ UNO 4K SE.

Tento vstup podporuje rozlíšenie 720p. Základom prijímača je dvojjadrový ARM procesor s frekvenciou 1,7 GHz, ktorému sekundujú 2 GB operačnej pamäte DDR4 a 4 GB flash pamäte eMMC. S touto silnou výbavou sa potom rýchlo dajú prepínať programy a celá práca s prijímačom je rýchla.

Diaľkové ovládanie s inovovaným dizajnom

Z prepojovacích portov tu nájdete USB 3.0, Ethernet port a optický výstup zvuku. Podstatný je vymeniteľný plug-and-play tuner. Ten si môžete vybrať, čím vlastne definujete rolu tohto prijímača. Štandardne je to duálny FBC DVB-S2 tuner, ktorý podporuje až 8 demodulátorov.

S týmto tunerom môžete nahrávať programy až z 8 rôznych frekvencií (limitované je to pásmom alebo polarizáciou). Využiť môžete ale aj FBC DVB-C, FBC DVB-T alebo pripravovaný FBC DVB-S2X tuner. Existuje aj klasický terestriálny USB turbo tuner, ktorý sa pripája ako externý modul a dodáva sa ako samostatná škatuľka. Samozrejme, na zadnej časti nájdete univerzálu čítačku kariet a CI slot na vloženie dekódovacej karty pri platených programoch.

Zadná strana prijímača Vu+ UNO 4K SE

Zaujímavou funkciou je Quad PIP, keď si na obrazovke zobrazíte až 4 programy naraz a takto sa ľahšie rozhodnete, ktorý chcete sledovať. Výhodou je pomerne nízka nákupná cena, ktorá predstavuje 269 eur (s jedným FBC DUB-S2 tunerom).

Cena: 269 eur (s jedným FBC DUB-S2 tunerom)
Zapožičal: AB-COM

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.