Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Informácie o úniku súkromných dát, ktoré sa v poslednom čase objavili, spôsobili obavy ľudí po celom svete, že sú ich súkromné informácie zneužívané rôznymi sociálnymi a digitálnymi platformami.

Zistenie, že niektoré aplikácie pre konverzácie čítajú súkromné správy používateľov, počúvajú ich konverzácie a predávajú súkromné informácie ďalším subjektom s cieľom zisku, oprávnene vyvolalo veľké obavy a téma súkromia a bezpečnosti súkromných informácií sa dostala do popredia záujmu. Bolo potvrdené, že súkromné správy používateľov sa čítajú s rôznymi cieľmi od verejnej bezpečnosti až po snahu kontrolovať, aký obsah je šírený. V skutočnosti ide však najčastejšie o úmyselné použitie súkromných informácií na komerčné účely.

Viber teraz používa viac než jedna miliarda ľudí po celom svete a tým je garantované, že ich súkromné konverzácie sú vždy súkromné a bezpečné. Viber zaisťuje, že vaše konverzácie sú naozaj len vaše.

Viber nemôže čítať vaše správy, nie je tak nastavený

Viber nemôže čítať vaše správy alebo počúvať vaše hovory, pretože je nastavený tak, že informácie sú šifrované na oboch stranách, na všetkých zariadeniach a platí to pre všetky súkromné správy, skupinové správy a telefonické hovory. Šifrovanie na oboch koncoch platí pre všetkých používateľov a nie je potrebné ho nijako nastavovať ani aktivovať. Pre Viber je zachovanie tohto štandardu hlavnou prioritou.

Ostatné komunikačné aplikácie vaše správy nešifrujú, pokiaľ si sami nezapnete šifrovací modus. Znamená to, že niektoré z týchto aplikácií majú prístup k súkromným konverzáciám a hovorom svojich používateľov a získané informácie môžu predávať tretím stranám a inzerentom. Viber nemôže predávať vaše súkromné informácie, pretože k vašim súkromným správam nemá prístup

Používatelia môžu zmazať správy, ktoré nechceli poslať

Viber umožňuje používateľom zmazať akékoľvek správy, ktoré poslali, a to u seba aj u adresáta správy. Takže čokoľvek, čo zmažete, už nebude vidieť ani na vašom prístroji, ani u toho, komu ste to poslali. Správy môžete zmazať kedykoľvek.

Používatelia môžu posielať miznúce správy v tajných konverzáciách Secret Chats

Niektoré správy sú také citlivé, že sa s nimi musí zaobchádzať naozaj opatrne. Tajné správy vám umožňujú nastaviť časovač, ktorý správy sám zničí, a to pre každú správu vo vašej konverzácii. Správy tak automaticky zmiznú z oboch prístrojov, hneď ako boli prečítané. Správy poslané cez tajné správy nemôžu byť preposlané alebo nemôže byť urobený obrázok obrazovky na prístrojoch Android. Pokiaľ používate iPhone, obrázok obrazovky môže byť zhotovený, ale odosielateľ dostane upozornenie, že adresát si obrázok zhotovil. Tajné správy sú odlíšené na zozname konverzácií od ostatných, je pri nich obrázok kľúča.

Viber zaisťuje používateľom 100 % súkromie v oblasti, kde je toto teraz v popredí ich záujmu. Viber ponúka plné spektrum bezpečnostných opatrení. Súkromné aj skupinové správy, ale tiež audio a video hovory, musia zostať medzi tými, ktorí ich spolu vedú.

Značky: