Pri týchto slúchadlách ide o akúsi klasiku s tým, že sú viac prispôsobené pri aktívnejšom pohybe.

Na rozdiel od bežných slúchadiel majú v balení aretačné vložky, podobne ako pri modeli Flash X, ktoré pomáhajú držať slúchadlá v ušiach. Na výber sú tri veľkosti, rovnako tak aj tri veľkosti nadstavcov do ucha.

Tento typ si treba vložiť do zvukovodu, no zároveň získate lepšie pasívne odhlučnenie. Ako už ale prívlastok NC v názve hovorí, výrobca pridal aktívne odhlučnenie. Slúchadlá sa dajú ovládať cez mobilnú aplikáciu My JBL Headphones a nastaviť si cez ňu ekvalizér, režim spojenia s Bluetooth alebo napríklad prepínať sa medzi ANC, AmbientAware a TalkThru. Prepínanie týchto režimov sa dá cez slúchadlo. Obe majú dotykové ovládanie a zvládnete s nimi obsluhovať hovory, hudbu aj spomínané funkcie. Stačí si jedno slúchadlo vybrať a režim ANC sa prepne na AmbientAware. Takto to funguje aj pri niektorých slúchadlách iných značiek.

Zaujímavosťou je režim bezdrôtového pripojenia. Už tradične máte možnosť preferovať stabilitu spojenia alebo väčší dátový tok. Výrobca však pridal tretí režim a tým je nastavenie slúchadiel s preferenciou sledovania videoobsahu. Pri takomto spojení by nemalo dochádzať k oneskoreniu zvuku, čo by ste si všimli na chýbajúcej synchronizácii pohybov úst s postavami.

Tiež ukazuje stav nabitia každého slúchadla ako aj nabíjacej škatuľky. Využíva sa tu princíp, ktorý nájdete aj v pri iných slúchadlách a značkách. Stav nabíjacej škatuľky sa aktualizuje keď ju otvoríte a slúchadlá sú stále v nej. Pripojenie k smartfónu je takisto cez Google Fast Pair, teda stačí mať len zapnutý Bluetooth.

Slúchadlá majú odolnosť IPX7, teda sa dajú smelo používať v daždi a odolajú spoteniu. Zložením z ucha sa pozastaví hudba, no táto funkcia sa dá vypnúť, komu by to nevyhovovalo. Na jedno nabitie vydržia do 7 hodín bez ANC a o hodinu menej s aktívnym odhlučnením. Nabíjacia škatuľka ich do úplného stavu nabije dvakrát.

Kvalita zvuku je výborná, v tomto smere nerobíte žiadne kompromisy. Čistý zvuk plný detailov a basov si ešte vyladíte podľa seba cez spomínaný ekvalizér. Veľmi dobre hrajú, majú reflexné prvky a takisto ich nastavíte cez dotykové ovládanie, no môžete aj cez aplikáciu. Toto je dobrá voľba, ak chcete ANC a niečo na športovanie, no chcete oproti prvému testovanému modelu trochu ušetriť.

Cena: 149 €

Zapožičal: www.jbl.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.