Toto chýbalo a nie vždy chceme šetriť dátami.

Reč je o kvalite videa a obrázkov, ktoré zdieľate cez aplikáciu WhatsApp. Na webe The Verge sa objavila informácia o tom, že dostanete na výber v akej kvalite chcete tento typ multimediálneho obsahu posielať. Nakoniec, práve aplikácie ako Messenger najviac kazia fotografie.

Chápeme, že vo výsledku z toho ťaží používateľ, ktorí si neminie mobilné dáta. Berieme do úvahy aj to, že tento typ aplikácií nie sú primárne určené ako služby zdieľania súborov. Používatelia ich ale takto využívajú a zbytočná kompresia je častokrát na škodu. V niektorej z budúcich verzií WhatsAppu si budete môcť vybrať, či chcete šetriť dáta alebo uprednostniť vyššiu kvalitu. Stále zostane možnosť automatického výberu. Predpokladáme, že bude fungovať na základe typu pripojenia.

Aktuálne nastavenia aplikácie umožňujú nastaviť len to, aký obsah sa bude sťahovať automaticky. To v závislosti na tom, či ste na mobilných dátach alebo Wi-Fi. Na zdieľanie v najvyššej kvalite bude stále potrebné ísť inou cestou, než posielanie fotiek cez WhatsApp. Zapracovanie funkcie tak stále nebude rovné zdieľaniu cez OneDrive alebo Google Disk. O to vývojárom aplikácie ale nejde.

Obrázky: WABetaInfo

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

WhatsApp sleduje, či nezdieľate nezákonný obsah

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.