Automatizované systémy nie sú neomylné.

O tom sa mohli presvedčiť mnohí používatelia, ktorí mali týmto systémom zablokované kontá na WhatsAppe. Podľa webu WABetaInfo prichádza nástroj, ktorý umožní odblokovanie účtu na tejto komunikačnej platforme a poskytne nové riešenie používateľom. To namiesto „starého vyriešenia“ situácie zaregistrovaním si účtu pod nové telefónne číslo.

Neprehliadnite: WhatsApp aktuálne: Nebude čítať vaše správy

Automatizované systémy nie sú neomylné a nový nástroj by mal byť súčasťou ďalšej aktualizácie aplikácie. Strojová analýza totiž sleduje správy, ktoré používatelia píšu alebo dostávajú a takýmto spôsobom sa môžu dostať na zoznam zablokovaných účtov. Zo strany poskytovateľa služby to je ochrana proti nelegálnym aktivitám. Problém bol, že kontaktovanie podpory aplikácie nebolo riešením a tá nevedela odblokovať konto ihneď.

Novinka má byť dostupná priamo ako zabudovaná funkcia a používateľ má možnosť požiadať o prehodnotenie situácie. To však takisto nebude okamžité a na potvrdenie môžete čakať až 24 hodín. Správy, ktoré používateľ na tento účet dostane, nebudú vymazané, hoci zatiaľ k nim po dobu revízie nebude mať prístup.

Je pravdepodobné, že používatelia aplikácie na iOS budú mať túto funkciu skôr, no Android bude nasledovať tesne po aktualizácii pre platformu iOS. Použitie funkcie ale nebude znamenať automatické obnovenie. Ak podpora vyhodnotí, že napriek tomu bola aplikácia použitá na nelegálne účely, jediným spôsobom, ako ju používať, bude registrácia s novým telefónnym číslom.

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Čo je nové vo WhatsAppe a Windows 10 a aké novinky chystá Google?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.