Oznámila to spoločnosť Google, ktorá tvrdí, že aktualizácia s touto zmenou príde v najbližších týždňoch.

Tmavý režim je zaujímavý nielen dizajnom, teda tým, že je tmavý (smiech..), ale je vhodný aj pre vaše oči. Napríklad podvečer a pod., keď nechcete hľadieť na silný šedo/biely podklad, ktorý oči zaťažuje o niečo viac ako ten tmavý. Vyhľadávacie pole a lišta návrhov bude sivá, ktorú doplní jemný modrý odtieň samotných popisov, ikon a iných prvkov v rámci aplikácie Google Mapy. Po priblížení bude najtmavší odtieň šedej vyhradený pre podkladovú vrstvu mapy, zatiaľ čo ulice a názvy budú niečo svetlejšie.

Google Mapy

Google Mapy

Google tiež tvrdí, že tmavý režim bude mierumilovnejší k batérii vášho telefónu, ktorá nebude počas aktívnej navigácie dostávať takú „nakladačku“ ako je tomu teraz. Aktivácia tmavého režimu bude jednoduchá, po aktualizácii sa vás priamo v aplikácii Google opýta, či ho chcete využívať ihneď alebo nie. Nastavenie môžete kedykoľvek meniť podľa potreby.

Tmavý režim pre Google Mapy bude dostupný v najbližších týždňoch, no uvoľňovanie príde postupne, nie hromadne. V praxi to znamená, že niektorí používatelia ho budú môcť využívať skôr, iní neskôr – všeobecne bude tmavý režim dostupný pre úplne všetky zariadenia do konca augusta 2021.

Google Mapy

Google Mapy

Zaujímavý bonus

S tmavým režimom príde aj nová možnosť zdieľania polohy. Okrem rýchleho odoslania aktuálnej polohy/adresy a pod., ako je tomu teraz, bude po novom možné zdieľať polohu v reálnom čase, čiže aktívne sledovanie. V ponuke by malo byť viacero možností – svoju polohu budete môcť s niekým zdieľať na hodinu a pod., ale aj na tri dni v kuse, pričom toto nastavenie môžete kedykoľvek zrušiť. Táto novinka bude fungovať prostredníctvom iMessage. Na toto sa veľmi tešíme a sme zvedaví ako to bude v praxi fungovať.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si aj:

Chcete zažívať pravidelné dobrodružstvá? Používajte Google Mapy!

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE