Slovenská pošta rozšírila sieť BalíkoBOXov určených na doručovanie balíkov a balíkových zásielok. Aktuálne ich má na celom Slovensku už 142, najviac v Bratislave, Košiciach a Trnave.

Výhodou BalíkoBOXov je práve ich nonstop dostupnosť a aj možnosť platiť takto šeky, doklady SIPA alebo aj faktúry cez Pay By Sqaure.

Na celom Slovenku má pošta 142 BalíkoBOXov, z toho v Bratislavskom kraji 50 terminálov, v Trnavskom kraji 15, v Banskobystrickom kraji je ich 15, v Nitrianskom 10, v Žilinskom regióne 14, v Trenčianskom 11, v Košickom 15 a Prešovskom kraji je 12 terminálov. Podrobnosti nájdete aj v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty, kde sa v priečinku „Pošty“ cez filter „iba BalíkoBOXy“ zobrazí zoznam všetkých terminálov.

Ako ste si určite všimli Slovenská pošta ruší niektoré menšie pošty a rozširuje sieť BalíkoBOXov a aj tiež ich funkcionalitu. BalíkoBOXy sú k dispozícii nepretržite 24/7/365 a okrem vyzdvihovania a podaja balíkov je tiež možné uhradiť poštové poukazy, ePoukazy, SIPO či faktúry s PAY by square kódom. BalíkoBoxy akceptujú úhrady platobnými kartami všetkých komerčných bánk.

Digitálna doba, ale aj pandémia presunula množstvo nákupov na internet, a práve BalíkoBOX je teraz rýchlym a flexibilným riešením na doručenie či vyzdvihnutie balíkov. Objednáte si tovar a ako miesto doručenia si v eshope vyberiete BalíkoBOX, ktorý vám svojou lokalizáciou vyhovuje. Na mobilné číslo dostanete SMS s informáciami o doručení hneď po tom, ako poštový doručovateľ vloží balík do schránky. V SMS sa dozviete, aké sú lehoty na vyzdvihnutie a kód na otvorenie schránky. Ak máte nainštalovanú mobilnú aplikáciu Slovenskej pošty, dostane informáciu o zásielke aj tam.

V prípade balíka na dobierku dostanete aj informáciu o sume, ktorú je potrebné zaplatiť platobnou kartou. Na vyzdvihnutie balíka máte tri kalendárne dni. Ak si nevyberiete svoj balík, putuje na pobočku fyzickej pošty. Aj o tom dostanete SMS informáciu. Balík potom počká na pošte ďalších 18 dní. Rovnako sa môžete rozhodnúť v priebehu doručovania balíka, že vám bude lepšie vyhovovať BalíkoBOX ako pobočka pošty alebo poštový kuriér a dá sa takto presmerovať.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu