Netreba k nim žiadnu aplikáciu, fungujú ihneď po vybratí zo škatuľky a ešte produkujú výborný zvuk.

Z rodiny úplne bezdrôtových slúchadiel majú všetko, čo potrebujete a kúpiť si ich môžete v bielej a čiernej verzii. Ovládanie je priamo na slúchadlách a majú skutočné tlačidlá.

Toto sa bude páčiť tým z vás, ktorí nemáte radi dotykové ovládanie kvôli prílišnej citlivosti. Naopak ale treba počítať s tým, že stlačením tlačidiel na vrchnej strane si ich budete zatláčať do ucha. To už nemusí byť každému príjemné.

Balenie obsahuje tri veľkosti nadstavcov a nabíjací kábel. Nabíjacia kolíska používa port USB-C a slúchadlám dodá ďalších 15 hodín počúvania. Úplne vybité slúchadlá nabijete dvakrát a na jedno nabitie vydržia 6 hodín.

Využívajú funkciu Dual Connect a keď chcete ušetriť energiu, jedno slúchadlo môžete dať späť do škatuľky. Zvuk sa bude prehrávať len do jedného. Viac ale tento scenár využijete pri telefonovaní. Komu vadí to, že sa cez slúchadlá nepočuje, je toto spôsob ako telefonovať.

Samotné slúchadlá už aj tak značne odhlučnia okolie. Nepoužívajú tak aktívne odhlučnenie. Tlačidlami posúvate skladby, pozastavujete prehrávanie alebo manažujete hovory, tiež sa s nimi dá spustiť digitálny asistent. Slúchadlá veľmi dobre sedia v uchu, vypadávania sa naozaj netreba obávať ani pri prudších pohyboch.

Nabíjacia škatuľka sa zmestí do vrecka a ani o nej nebudete vedieť. Slúchadlá prichytí magneticky. Tiež oceňujeme fakt, že sú nenápadné. Subjektívne sa nám viac páčia v bielej farbe, no čierna je zase diskrétnejšia. Majú signalizačné LED svetlo v miniatúrnom vyhotovení. To ale nebliká počas prehrávania a nosenia. Nechodíte teda ako vianočný stromček.

Slúchadlá sú navrhnuté dobre, a to čo ponúkajú, majú veľmi dobre zvládnuté. Výrobca sa vyvaroval zbytočností ako nepríjemných zvukov, prílišnej snahy o nepríjemné hlásenia a tóny. Skrátka, toto sú pohodlné slúchadla nielen z hľadiska nosenia ale i celkového používania.

Zvukovo využívajú technológiu Pure Bass, a to si všimnete už po niekoľkých minútach. Vyladený zvuk netreba nijak kriviť ekvalizérom, no je taká možnosť. Tune115TWS to zvládnu a máte tu širokú rezervu na prispôsobenie si zvuku podľa seba. Nebude to nutné, máte tu adekvátne basy, tiež aj stredné tóny a primerané výšky. Ku zvuku nie je veľmi čo dodať, budete spokojní. A ak už poznáte hudbu JBL, toto bude stávka na istotu.

Verdikt

JBL Tune 115TWS sú dobre navrhnuté slúchadlá, ktoré prinášajú naozaj pohodlné používanie. Nepotrebujete k nim žiadnu aplikáciu, ani ich nijako nastavovať. Skrátka len vyberiete, spárujete a vychutnáte si kvalitný zvuk. A ešte k tomu veľmi dobre držia v ušiach.

Cena: 79 €

Zapožičal: www.jbl.sk

  • JBL Tune 115TWSZdroj: JBL
  • JBL Tune 115TWSZdroj: JBL
  • JBL Tune 115TWSZdroj: JBL
  • JBL Tune 115TWSZdroj: JBL
  • JBL Tune 115TWSZdroj: JBL

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.