Na dôveryhodnosti to WhatsAppu nepridá, dôveryhodnosť tejto aplikácie jej fanúšikov našťastie vôbec nezaujíma.

Podľa webu WABetaInfo by prijatie nových podmienok malo byť dobrovoľné. Na snímku je vidieť, že aplikácia sa bude dať používať aj naďalej a potvrdenie zmenených podmienok bude možné odkladať.

Po vlne, ktorá sa spustila oznámením aktualizácie podmienok použitia, sa spustila veľká vlna kritiky. Firma, ktorá patrí pod Facebook to obhajovala tým, že vás musí viac sledovať kvôli nejakým platobným nadväznostiam, no skrátka bude o vás zbierať viac a viac metadát. Firma sa nakoniec pokúšala obhajovať a podala vysvetlenie, ktoré je logické. Je jasné, že nejaké dáta potrebujú.

Celkovo ale aplikácii škodí najmä vlastníctvo Facebooku a keď sa k tomu pridá, že o vás chcú vedieť viac dát, nevyvolá to najpriaznivejšie účinky. Vo všeobecnosti firma tvrdí, že vaše dáta sú súkromné a nemusíte mať o ich bezpečnosť obavu. Pravda ale je, že automatizované mechanizmy kontrolujú vaše správy. To koniec koncov používatelia tejto aplikácie nemajú, rovnako tak ani aplikácie ako Messenger.

Kto by chcel vyššiu bezpečnosť, má možnosť použiť Signal alebo Threemu či Telegram, hoci voči poslednej sa objavili námietky, že nemusí byť tak bezpečná, ako to autori deklarujú.

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.