Slúchadlá, ktoré patria medzi to lepšie, čo si v tomto segmente môžete kúpiť. Na jedno nabitie vydržia prehrávať hudbu päť hodín a na tri hodiny prehrávania im stačí 10 minút nabíjania.

Toto je vynikajúce. Počas testu sa nám len málokedy stalo, aby hlásili výstrahu, že sú vybité a bude ich treba nabiť. Stačí ich dať na pár minút do kolísky a zase máte hudbu na cestu domov. Celkovo máte hudbu na 20 hodín, dokonca na 28 hodín, ak nebudete používať ANC.

Jediné, čo nás mierne iritovalo, bol tvar nabíjacej škatuľky. Podobá sa na okruhliak, na stole sa točí a je taká hladká, že si treba dávať pozor, aby vám pri otváraní nevypadla z ruky. Nabíja sa cez USB-C, čo je štandard a máloktorý výrobca si dovolí dať sem ešte microUSB port. Tvar škatuľky síce subjektívne nie je praktický, no zaoblený sa vám zmestí do nohavíc a ani ho nebudete cítiť. V tomto by sa dala nájsť istá výhoda.

Samotné slúchadlá sú odolné voči postriekaniu vodou alebo spoteniu (odolnosť IPX5). Veľmi dobre držia v ušiach a majú špičkovo nastaviteľné ovládanie. Týmto sa definitívne dostali na úroveň slúchadiel Sony WF-1000XM3 a predbehli aj tento typ slúchadiel od Samsungu.

Dotyková plocha sa dá nastaviť u každého slúchadla samostatne a bude reagovať na dvojité alebo trojité stlačenie. Teda jeden dotyk vám nezastaví hudbu. Našťastie, už na to výrobcovia prichádzajú, že je tento systém lepší. Tiež funguje ťuknutie a podržanie.

Rovnako sa dá prideliť akcia, keď ťuknete a podržíte obe slúchadlá naraz. My sme tu mali nastavený herný režim, ktorý znižuje latenciu až na 88 ms. Treba ale počítať, že to bude mať výraznejší vplyv na výdrž batérie. Nazýva sa to síce herný režim, ale odporúčame aj vtedy, ak nemáte synchronizovaný zvuk pri prehrávaní filmov na mobile.

Zvukovo sú vynikajúce a vhodné aj pre náročnejších poslucháčov. Vstavaný ekvalizér v aplikácii je jednou z najlepších alternatív a nepotrebujte to dolaďovať vlastným. Celkovo sa vo vás bude konať mentálny súboj. Zvuková kvalita aj spôsob akým fungujú sa vám bude páčiť.

Na záver predsa len jedna výhrada. Ak máte slúchadlá v ušiach a nemáte ich pripojené cez Bluetooth k nejakému zariadeniu, budú vydávať jemné pípanie. Toto si autori mohli odpustiť. Nezostane vám nič iné, len ich zložiť alebo im vytvoriť aktívne spojenie, hoci si neplánujete nič púšťať.

Páči sa nám

  • Výborne držia v ušiach
  • Aktívne odhlučnenie
  • Rýchle nabíjanie
  • Miniatúrna škatuľka
  • Kvalita zvukového prejavu

Nepáči sa nám

  • Škatuľka je šmykľavá
  • Pípanie slúchadiel v ušiach ak nemajú BT prepojenie

Verdikt

realme Buds Air 2 Neo sú vynikajúce TWS slúchadlá. Veľmi dobre držia, vynikajúco sa ovládajú a ešte aj perfektne hrajú. Samé superlatívy, no tieto slúchadlá si ich zaslúžia. Takisto je tu aj kvalitný systém aktívneho odhlučnenia. Výdrž na batériu je podobná konkurencii.

Zapožičal: Realme

Cena: 49 €

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametrerealme Buds Air 2 Neo
TypBluetooth 5.2
Veľkosť meniča [mm]10
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]neuvedené
AudiokonektorN/A
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]5 s BT + ANC
Hodnotenie 
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]49,00

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.