Bose predstavuje slúchadlá QuietComfort 45, ktoré nahrádzajú legendárne slúchadlá QuietComfort 35 II, s vylepšeným potlačením hluku pre okamžité ticho, nový režim AWARE, ktorý vám umožní vrátiť sa do sveta, lepšiu izoláciu hlasu v hlučnom prostredí na jednoduchšie konverzácie a 24 -hodinovú výdrž batérie na jedno nabitie.

Bose QuietComfort 45Zdroj: Bose
Bose QuietComfort 45

QuietComfort 45 si zachovávajú znaky svojho predchodcu s výborným zvukovým výkonom, celodenným komfortom a stabilitou, jednoduchými ovládacími prvkami, vynikajúcou konektivitou a aktualizáciou ikonického dizajnu.

Dva režimy – tichý a AWARE

Slúchadlá QuietComfort 45 majú iba dve nastavenia, obe dosiahnuté pomocou systému aktívneho potlačenia hluku. V tichom režime sa mikrofóny vo vnútri a mimo slúchadiel kombinujú s digitálnym čipom, ktorý sníma, meria a reaguje na ďalšie nežiadúce zvuky v stredných frekvenciách. Tie sa bežne vyskytujú v autobusoch, vlakoch, rušných kancelárskych priestoroch a kaviarňach. Potlačenie hluku sa teraz aktivuje veľmi rýchlo, aby ste sa mohli ponoriť do počúvania hudby, podcastov alebo filmov bez rušenia. V režime AWARE sa slúchadlá QC45 prepínajú na úplnú transparentnosť, kde je všetko znova počuť – rovnako prirodzene, zreteľne a rýchlo – bez toho, aby ste ich museli zložiť.

Izolácia hlasu pre jednoduché konverzácie

V prípade telefónnych hovorov mikrofóny nachádzajúce sa po obvode slúchadiel, snímajú váš hlas, zatiaľ čo sústava iných mikrofónov blokuje počuteľné rušenia okolo vás ako napríklad mlynček na kávu alebo štekajúceho psa. To znamená, že priatelia, rodina, spolupracovníci môžu jasne počuť, čo práve hovoríte, čo využijú aj podporovaný hlasový asistenti (Google assistant, amazon Alexa), napríklad pri diktovaní textu alebo pri ovládaní inteligentného domu.

Návrat ikonického dizajnu

QuietComfort 45 nadväzujú na ikonický vzhľad svojho predchodcu, pričom zachováva všetky dizajnové prvky. Záhyby a zvinutia na náušnikoch sú odstránené, medzery medzi komponentmi sú nahradené hladkými prechodmi. Slúchadlá sú ľahké a sklopné na uloženie v priloženom kompaktnom prenosnom puzdre. Farby slúchadiel sú Triple Black and White Smoke, obe s matným povrchom.

Jednoduché tlačidlá a SimpleSync

Slúchadlá QuietComfort 45 sú jednoduché vďaka ovládacím prvkom, ktoré cítite. Na pravom náušníku sú štyri tlačidlá: zvýšenie hlasitosti, zníženie hlasitosti, párovanie cez Bluetooth a jedno na najbežnejšie úlohy – prijímanie a ukončovanie hovorov, prehrávanie a pozastavenie hudby a prístup k natívnym hlasovým asistentom. Na ľavom slúchadle je ďalšie tlačidlo na prepínanie medzi režimami a stlmenie mikrofónu počas hovorov. Slúchadla teraz podporujú aj mobilnú aplikáciu Bose Music, ktorá ponúka dodatočnú pomoc s nastavením a používaním. Slúchadlá podporujú bluetooth v5.1 a zároveň inovatívnu technológiu Bose SimpleSync na spárovanie slúchadiel s kompatibilnými produktami Bose (ako napríklad Soundbar 500, Soundbar 700, …) pre párty.

Bose QuietComfort 45Zdroj: Bose
Puzdro na slúchadlá Bose QuietComfort 45

24-hodinová výdrž batérie, nabíjanie USB-C

Slúchadlá QuietComfort 45 teraz podporujú nabíjanie cez USB-C a majú výdrž batérie až 24 hodín. Úplné nabitie trvá 2 hodiny a 15 minút nabíjania vám poskytne až 3 hodiny prehrávania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.