V predaji je za cenu cca 550 eur.

GoPro oznámil a zároveň spustil predaj novej generácie svojej akčnej kamery Hero Black. Novinka s názvom GoPro Hero10 Black prináša takmer identický dizajn ako jeho predchodca, avšak s nižšou hmotnosťou na úrovni 153 gramov. Na novinku upozornil portál gsmarena.

Vo výbave novej generácie sú opäť dva LCD displeje. Ten predný však dostal vyššiu obnovovaciu frekvenciu, takže získate lepší prehľad o dynamike záberu, ktorý práve snímate. Rovnako ho oceníte aj v režime webkamery – áno, Hero10 Black môžete použiť aj na videokonferencie.

Hlavné medzigeneračné zlepšenia sa udiali pod kapotou. Nová generácia ponúka 23,6 Mpx senzor GP2 so zlepšeným záznamom v horších svetelných podmienkach. Kamera umožňuje záznam videa v rozlíšení až 5,3K pri 60 fps a takisto ponúka zlepšenú stabilizáciu obrazu. Fotky je možné snímať v spomenutom rozlíšení 23,6 Mpx

K dispozícii sú tiež režimy záznamu v 4K pri 120 fps alebo v 2,7K pri 240 fps. Nový čip GP2 sľubuje okrem plynulejších videí aj lokálne tónové mapovanie a 3D odstránenie šumu. Vo výbave kamery sú takisto tri mikrofóny s podporou záznamu stereo a RAW audia.

K dispozícii je viacero režimov používania a záznamu a z kamery môžete naživo streamovať v rozlíšení 1080p so zapnutou stabilizáciou obrazu. Batéria je odnímateľná, jej kapacita je 1720 mAh. Nabíjanie zabezpečuje USB-C port.

GoPro Hero10 Black je už v predaji aj v niektorých slovenských obchodoch a to za cenu na úrovni 550 eur.

GoPro HERO10 BlackZdroj: GoPro
GoPro Hero10 Black je možné využiť aj ako webkameru

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit