Tablet v podaní značky Nokia sme nevideli niekoľko rokov.

Spoločnosť HMD Global oznámila, že 6. októbra plánuje predstaviť minimálne jedno nové zariadenie, ktorým by mohol byť cenovo dostupný tablet. Ide tak o ďalšie znamenie, že popularita tohto typu zariadenia je na vzostupe.

Nokia Mobile na Twitteri zverejnila upútavku, ktorá nás smeruje k dátumu 6. október. Je pritom veľmi pravdepodobné, že počas tejto udalosti bude oficiálne predstavený tablet.

V upútavke sú zobrazené staršie telefóny značky Nokia spolu s modernejšími smartfónmi so systémom Android. V pozadí sa nachádza väčšia škatuľa, ktorá je na pomery telefónov skutočne veľká. V správe na Twitteri sa uvádza: „Naša rodina sa stále rozrastá.“

Predchádzajúce správy informujú, že HMD Global skutočne plánuje uviesť na trh tablet so systémom Android. Model je údajne označený Nokia T20. Zariadenie by malo obsahovať 10,36-palcový displej, 4 GB RAM a 64 GB úložisko, vrátane verzie s podporou 4G pripojenia.

Aj cena tabletu by mala byť veľmi priaznivá. Štandardný model má stáť v prepočte 220 eur a model s podporou 4G 240 eur. Ak spoločnosť HMD Global skutočne uvedie na trh tablet Nokia, bolo by to prvýkrát od roku 2015.

Je tiež možné, že HMD Global 6. októbra pod značkou Nokia predstaví aj nové cenovo dostupné 5G smartfóny.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.