Ich identifikácia bude oveľa jednoduchšia.

Aj keď vo väčšine prípadov konverzácie prebiehajú medzi dvoma účastníkmi, tie skupinové sú takisto rozšírené a prinášajú veľa výhod. Dobrou správou je, že do skupinových konverzácií prichádzajú dve šikovné funkcie, ktoré používanie tejto formy komunikácie výrazne zlepšujú.

Úprava ikony skupiny a skratky skupinových hovorov sú nové možnosti, ktoré boli spozorované vo verziách aplikácie pre iOS a Android. Nebude pritom trvať dlho, aby k týmto funkciám mali prístup všetci používatelia.

Práve beta testeri systému iOS dostanú ako prví možnosť nahliadnuť do nového editora skupinových ikon. V editore je možné vytvoriť charakteristickú ikonu pre skupinu použitím emoji a nálepiek. Ide o funkciu, ktorá zatiaľ nie je dostupná pre všetkých používateľov, ale môžete si overiť, či k nej máte prístup priamo v nastaveniach konkrétnej skupiny.

Beta testeri systému Android majú v skupinách prístup k novej možnosti uskutočňovať skupinové hlasové a videohovory prostredníctvom nových skratiek. Tlačidlá na spustenie hlasových alebo videohovorov sa v beta verzii nachádza na karte skupiny, čo umožňuje uskutočniť hovor oveľa rýchlejšie. 

V súčasnosti sú obe tieto funkcie viditeľné iba pre testerov používajúcich najnovšie beta verzie aplikácie. Oficiálne sprístupnenie oboch funkcií pre platformy iOS a Android by malo prebehnúť v najbližších týždňoch.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.