Nokia predstavila nový telefón spadajúci do cenovo dostupného radu Nokia G. Model G50 je 5G telefón Nokia, ktorý do cenovo nižšej kategórie prináša klasické spracovanie v štýle inovovaných Nokií, ultra rýchle pripojenie a pokročilé funkcie.

Výhody 5G za dostupnú cenu

Očakáva sa, že 5G siete pokryjú do roku 2024 až 40 % sveta a budú spracovávať 25 % všetkých mobilných dát. Nokia G50 je preto vybavená moderným procesorom Qualcomm Snapdragon 480, ktorý je navrhnutý pre dostatočný výkon, dlhú podporu a pre nové technológie ako je 5G.

Výrobca hovorí, že telefón je pripravený na systém Android 12 a chýbať nebude ani ďalšia verzia tohto operačného systému. Mesačné bezpečnostné aktualizácie sú garantované v období najmenej troch rokov. Jednou z výhod, ktoré výrobca prezentuje je spracovanie dát v dátovom centre vo Fínsku a sú chránené prísnymi európskymi predpismi, ktorých základom je GDPR.

Má 6,82″ displej s rozlíšením HD+ a jasom 450 nitov. Má 5000 mAh batériu, ktorá sa dá nabíjať s maximálnym príkon 18 W. Je vybavená hlavným 48 Mpx snímačom s umelou inteligenciou, 5Mpx ultra širokouhlým fotoaparátom a 2Mpx kamerou pre hĺbku ostrosti. Selfie fotoaparát má 8 Mpx s digitálnou stabilizáciou.

Súčasťou predinštalovaných aplikácií je služba ExpressVPN, ktorá ponúka dodatočnú ochranu pred malwarom. Na telefóne bude k dispozícii s 30 dňovou skúšobnou dobou zadarmo.

Cena a dostupnosť na Slovenskom trhu zatiaľ nie sú známe.

Zdroj: Nokia

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.