Dizajnové zmeny pravdepodobne nepotešia viacerých fanúšikov série.

Správy už skôr naznačovali, že model Galaxy Note21 tento rok nepríde. Tieto správy pritom vyvolávajú otázku o osude celej série Galaxy Note. Nahradia tento obľúbený modelový rad skladacie zariadenia? Nové informácie do celej problematiky prinášajú ešte viac otázok ako odpovedí. 

Je to práve z dôvodu, že budúcnosť série Galaxy Note bude údajne skladacia. Podľa patentu, ktorý objavil portál LetsGoDigital, sa zdá, že Samsung by mohol uvažovať o návrate série Note s novým dizajnom. Patent ďalej odhaľuje, že ide o telefón s jedným skladacím displejom, ktorý sa rozkladá zo zadnej strany, čím sa jeho plocha zväčší.

Samsung pritom šikovne zachoval použiteľnosť fotoaparátov. V zloženom stave sa fotoaparát používa ako hlavný a pri rozložení sa z neho stáva selfie kamera. Toto duálne používanie hlavného fotoaparátu umožní vytvárať aj skutočne kvalitné selfie fotografie. 

Z konštrukčného hľadiska ide o odlišný prístup, aký môžeme vidieť pri modeloch Galaxy Z Fold3 a Galaxy Z Flip3. Patent pritom naznačuje, že pero S Pen by mohlo mať oproti týmto skladacím modelom konečne vyhradený vlastný slot za displejom, takže určitá spojitosť s aktuálnymi modelmi Galaxy Note je zrejmá. 

Patent neprezrádza jednu podstatnú informáciu, takže nevieme, či sa v budúcnosti tohto zariadenia vôbec dočkáme. Viac o osude série Galaxy Note nám pravdepodobne prezradí až rok 2022. 

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.