Ak si ho kúpite do 19. septembra, získate atraktívny balík zariadení za výhodnejšiu cenu.

Huawei začal na Slovensku predávať prvý tablet s HarmonyOS. MatePad 11 ponúka atraktívny pomer cena/výbava, avšak zamrzí absencia LTE verzie a treba počítať aj s chýbajúcimi Google službami. To môže pre niekoho predstavovať nedostatok, niekomu to vadiť nebude.

Huawei MatePad 11 ponúka 10,95-palcový IPS displej s rozlíšením 2560 × 1600 pixelov. Pomer strán je 16:10 a obnovovacia frekvencia je 120 Hz. Tablet práve testujeme v redakcii a chválime jeho vysokú kvalitu, ktorá môže konkurovať aj niektorým konkurenčným tabletom s AMOLED displejom.

MatePad 11 využíva procesor Snapdragon 865 v kombinácii so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom. K dispozícii je slot na microSD karty. Tablet je v predaji iba vo Wi-Fi verzii, LTE model nie je k dispozícii a to ani vo svete. Batéria má kapacitu 7250 mAh, operačný systém je HarmonyOS 2.0

Huawei MatePad 11Zdroj: Huawei
Huawei MatePad 11

Uvádzací balík s hodinkami a slúchadlami za 429 eur

Huawei k tabletu ponúka aj príslušenstvo vo forme obalu s klávesnicou za cenu 109 eur a dotykové pero M-Pen druhej generácie za 99 eur. Cena samotného tabletu je 449 eur, avšak do 19. septembra je k dispozícii v špeciálnej uvádzacej akcii, o ktorej informujeme na konci článku.

MatePad 11 pokrýva farebný gamut DCI-P3 a modré svetlo tlmí aj hardvérovo. V kombinácii s dotykovým perom ponúka dobrý zážitok z písania či kreslenia s nízkou odozvou iba 2 ms. To nás vzhľadom na cenu zariadenia príjemne prekvapilo – v tomto segmente sme zvyknutí na horšiu odozvu.

Operačný systém HarmonyOS 2.0 ponúka spodnú lištu pre rýchly prístup k najčastejšie používaným aplikáciám, servisné widgety a funkcie na prepojenie s počítačom – týmto funkciám sa budeme podrobnejšie venovať v našej recenzii. Aplikačný obchod AppGallery sme v redakcii rozšírili o ponuku obchodu Aurora Store. Potešiteľné je, že do tabletu si nainštalujete aj Netflix a môžete ho sledovať v HD kvalite.

Huawei MatePad 11 je v predaji na Slovensku od 6. septembra u maloobchodných predajcov. Bežná cena novinky je 449 eur. Ak si tablet zakúpite do 19. septembra, získate k nemu hodinky Watch GT 2 Pro a slúchadlá FreeBuds 4i za zvýhodnenú cenu 429 eur.

Huawei MatePad 11Zdroj: Huawei
Huawei MatePad 11

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit