Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vybrané diela sú v súčasnej dobe vystavené na 19. ročníku London Design Festivalu a predstavujú kreativitu a jedinečné koncepty umelcov z projektu Renovators

Predná svetová technologická značka OPPO predstavila desať víťazov projektu OPPO Renovators 2021 pre začínajúcich umelcov, vybraných z celkom 3 345 prihlásených umeleckých diel. Spoločnosť OPPO tieto vynikajúce umelecké diela taktiež prihlásila na London Design Festival 2021, kde budú využité k prezentácii talentu začínajúcich umelcov a pomôžu podporiť ich tvorivé ambície.

Skúmanie vízií budúcnosti očami mladých tvorcov

Umelci mali v tohtoročnom programe projektu Renovators za úlohu vytvoriť umelecké diela alebo kreatívne koncepty na tému Svetlo v rámci dvoch profesionálnych súťažných kategórií – ART TECH a ART TOY. Súťaž OPPO Renovators 2021, ktorá prebiehala niekoľko mesiacov, prilákala tisícky začínajúcich umelcov zo 40 krajín a regiónov na celom svete a celkovo bolo prihlásených 3 345 jednotlivých prác. Všetky prihlásené diela boli následne vyhodnotené na základe úrovne inovácie, umeleckého spracovania, uskutočniteľnosti a výraznosti a bolo z nich vybraných 10 najlepších projektov súťaže Renovators.

Ako víťazi projektu OPPO Renovators 2021 pre začínajúcich umelcov boli vybraní títo účastníci a ich umelecké diela: *

  • „Point to Planet: perceiving nature with light“ – autor: Hengyue Zhao & Chengxiu Yin, ocenenie: 2021 Artistic Creativity Award
  • „DreamCatcher-O“ – autor: Xinyi Zhao, ocenenie: 2021 Design Future Award
  • „Time Traveler-Punk Superman-O“ – autor: Ruofan Song, ocenenie: 2021 Brand Application Award
  • „AutoGene“ – autor: Peter William Holden, ocenenie: 2021 Creative Excellence Award
  • „Global Youth Entrepreneurship Program“ – autor: Luyang Wang, ocenenie: 2021 Brand Application Award
  • „A.I. Intelligent Space“ – autor: Jianwen Li, ocenenie: 2021 Creative Excellence Award
  • „Privacy Sonata 2.0“ – autor: Ganquan Tan, ocenenie: 2021 Creative Excellence Award
  • „Autonomy of Plants“ – autor: Liang Xiao, ocenenie: 2021 Creative Excellence Award
  • „AR Graffiti“ – autor: WERC, ocenenie: 2021 Creative Excellence Award
  • „Project: Cover up“ – autor: Rongling Tang, ocenenie: 2021 Creative Excellence Award

*Rovnaké ocenenie bez určenia poradia

V priebehu posledných mesiacov bolo do súťaže OPPO Renovators 2021 prihlásených tisícky umeleckých diel z celého sveta, ktoré sa zaoberali témami, akými sú technológie, ľudstvo, ochrana životného prostredia, biológia, história, sociálna interakcia a súčasné trendy, pričom využívala prostriedky, akými sú digitálne média, interaktívne zážitky, scénické inštalácie, nositeľné zariadenia, biologické a materiálové návrhy a ďalšie. Začínajúci umelci svojimi príspevkami demonštrovali svoje vyhranené názory na širokú škálu tém, v ktorých sa odráža prepojenie medzi človekom, technológiou a prírodou a ako ich možno prostredníctvom technológie a umenia posilniť a vytvoriť tak lepšiu budúcnosť pre všetkých.

V práci autoriek Hengyue Zhao a Chengxiu Yin, nazývanej Point to Planet: perceiving nature with Light a prihlásenej do kategórie ART TECH, skúmajú obe umelkyne, ako porozumieť prírode vnímaním všetkých neviditeľných a tichých procesov, ktoré ako ľudia každý deň prehliadame. Dielo DreamCatcher-O autora Xinyin Zhao, prihlásené do kategórie ART TOY, vidí každého rojka ako žiarivé svetlo na svete, ktorého cieľom je chrániť jeho sny a zároveň spolu s ním pracovať na ich dosiahnutí.

Výstava OPPO Renovators na London Design Festivale posúva začínajúcich umelcov na svetovú scénu

V rámci projektu Renovators 2021 pre začínajúcich umelcov vystavuje OPPO vynikajúce prihlásené práce taktiež na 19. ročníku London Design Festivalu, čím umelcov a ich diela približuje svetovému publiku. Medzi vystavenými dielami je napríklad projekt Sounds of Nature od Yuxiana Qina, ktorý vytvára prepojenie medzi zvukom a obrazom, aby umožnil mestskému obyvateľstvu vytvoriť si vlastné vizuálne prostredie prírodných zvukov a zvýšiť tak povedomie o ochrane životného prostredia. Revival od Diszy Lee sa pokúša napodobiť dystopickú budúcnosť s kyberpunkovou tematikou, kde ľudia skúmajú trosky civilizácie na cudzích planétach. Rozpráva príbeh o živote, smrti a prežitia, ktorého hlavným posolstvom je, že Zem je stále našou jedinou nádejou na budúce prežitie nášho druhu. Projekt #3.0 fabuluje podoby kvetín a ľudí a umožňuje umelej inteligencii prevziať úlohu evolúcie, aby preskúmala, ako môže technológia definovať nové druhy a formovať budúcnosť.

Ďalšie diela, vrátane Out with the Olds, Roar of the Sea · Sea Sensory Experience, Still Have To Squat Down For The Light, Artificial Galapagos, New Concept Nucleic Acid Scanner a Misunderstanding Façade, sú taktiež k videniu na London Design Festivale, ktorý prebieha od 18. do 26. septembra na adrese 31 Smiths Ct Soho, Londýn, Spojené kráľovstvo. Jedná sa o prvý krok k predstaveniu týchto umeleckých diel globálnemu publiku: po debute na London Design Festivalu bude spoločnosť OPPO pokračovať v ich propagácii prostredníctvom medzinárodných platforiem, ako je Dubai Design Festival a vlastné akcie spoločnosti OPPO INNO DAY. V nadväznosti na projekt Renovators 2021 bude spoločnosť OPPO podporovať začínajúcich umelcov, aby mohli realizovať svoje tvorivé sny a zdôrazňovať vízie mladej generácie.

Značky: