Huawei postupne zlepšuje svoju mapovú aplikáciu.

Bez ohľadu na to, aký máte vzťah k značke Huawei, jednu vec treba objektívne povedať – je fascinujúce sledovať, ako buduje svoje služby. Ukážkovým príkladom sú Petal Mapy, ktoré dosiahli v priebehu jedného roka pravdepodobne najvýraznejší posun vpred.

Je fakt, že budovať mapovú aplikáciu (ale aj iné služby) je dnes jednoduchšie ako pred 10 rokmi, nakoľko už mnohé firmy vymysleli viacero skvelých nápadov, avšak nič to nemení na fakte, že z Petal Máp sa postupne stáva dobre použiteľná aplikácia. A najnovšie si môžete cez túto aplikáciu objednať aj odvoz cez Bolt.

Funguje to podobne ako v prípade Google Máp alebo iných mapových aplikácií, ktoré majú v sebe integrované prepojenie na taxi služby, resp. iné aplikácie. V rámci obrazovky s výpočtom trasy si môžete pozrieť informácie o navigácii pomocou auta, mestskej hromadnej dopravy, pešej chôdze, pomocou bicykla a najnovšie aj cez Bolt.

Pokiaľ v telefóne nemáte nainštalovanú aplikáciu Bolt, Petal Mapy vás na to upozornia, ak si budete chcieť objednať odvoz. V opačnom prípade sa cieľová adresa z Petal Máp automaticky presunie do aplikácie Bolt, kde sa zobrazí aj cena odvozu a kde môžete v prípade potreby potvrdiť objednávku.

Huawei tvrdí, že jeho mapovú aplikáciu používa už viac ako 20 miliónov aktívnych používateľov mesačne na celom svete a 7 miliónov v Európe. Celkovo sú Petal Mapy dostupné vo viac ako 166 krajinách a ponúkajú aj podporu pre offline mapy. K dispozícii sú takisto informácie o MHD, avšak tie sú v prípade Bratislavy neaktuálne. Snáď to Huawei opraví.

Cez Petal Mapy si objednáte BoltZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Cez Petal Mapy si objednáte Bolt

Zdroj: Huawei, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit