Prepravná spoločnosť Bolt prichádza na Slovensko s hovoriacimi kolobežkami. Hlasové informácie poskytované kolobežkami oznamujú napr. bezpečnostné problémy. V tomto období pridal interný tím k hlasovým informáciám aj malé prekvapenie.

Nová funkcia dostupná na platforme Bolt poskytuje používateľom kľúčové informácie o stave kolobežky. Oznámenia si používateľ môže prepnúť do slovenčiny, češtiny či angličtiny. Vďaka nim sa používateľ dozvie o začiatku a konci cesty (aj v prípade automatického ukončenia jazdy), slabom nabití batérie, ukončení jazdy z dôvodu vybitia batérie alebo o vstupe do oblasti s obmedzenou rýchlosťou.

Funkcia je prvým krokom v novom riešení starostlivosti o bezpečnosť ľudí využívajúcich elektronické kolobežky a ďalších účastníkov cestnej premávky. Na ďalšie inovácie v oblasti bezpečnosti Bolt plánuje využiť tiež financie z nedávno uzavretého investičného kola. Toto riešenie je prínosom tak pre jazdcov, ako aj pre chodcov a ostatných účastníkov cestnej premávky. Funkciu prevádzkovateľ vo vianočnom období doplnil o vianočnú melódiu.

V dôsledku pandémie koronavírusu sa zvýšil záujem o individuálne prepravné prostriedky, ktoré si používatelia obľúbili vďaka ľahšej možnosti dodržiavania odstupu od iných ľudí. Hlasové oznámenia si používateľ nemôže nevšimnúť. Jazdci sú už teraz napríklad v okamihu ukončenia jazdy vyzvaní na dezinfekciu rúk. V budúcnosti by mohli hlasové pokyny upozorniť na prekážky na ceste alebo zmenu poveternostných podmienok, pretože všetky tieto faktory ovplyvňujú pohodlie a bezpečnosť jazdy.

Značky:

Nechajte nám správu