Mladý pes v spolupráci s Goetheho inštitútom v Bratislave pripravuje tretí ročník Bratislava Game Jam, ktorý sa tento rok uskutoční v priestore Binarium. Na podujatí sa stretnú programátori, herní dizajnéri, scenáristi a všetci, ktorí sa zaujímajú o tvorbu hier, s jasným cieľom – za 45 hodín vytvoriť funkčnú videohru na tému, ktorú sa dozvedia až na mieste. Prezradíme však, že téma bude reflektovať súčasné spoločenské problémy.

16. 11. 2017 – 18. 11. 2017, Binarium

Na Bratislava Game Jam vznikajú diela, ktoré búrajú všetky predsudky o videohrách – a to najmä preto, že ich tvoria ľudia z rôznych oblastí. Je to skvelá príležitosť vyskúšať si prácu v tíme, zažiť neopakovateľnú atmosféru a ukázať svetu svoju šikovnosť. Zúčastnení tvorcovia získajú spätnú väzbu od medzinárodnej poroty.

Členmi poroty sú

  • Brie Code (CA), kanadská programátorka, ktorá sa ako speakerka zúčastňuje game a tech eventov po celom svete. Pôsobila v Ubisofte ako hlavná programátorka na hre Child of Light a troch hrách zo série Assassin’s Creed.
  • Michal Kabát (SK), vedúci Kabinetu nových médií na Fakulte masmediálnej komunikácie UCM v Trnave. V súčasnosti tu pôsobí ako odborný asistent a vyučuje predmety súvisiace s digitálnymi hrami. Na škole spoluorganizuje herný festival Unicon.
  • Mária Rišková (SK), kurátorka a koordinátorka, v súčasnosti riaditeľka Slovenského centra dizajnu. V minulosti vyučovala na VŠVU históriu nových médií. Je milovníčka sci-fi a hier. Spolupodieľala sa tiež na škole vývoja hier s názvom Skill Drill.
  • Maroš Brojo (SK), umelecký riaditeľ Festivalu Anča a programový riaditeľ Game Days. Maroš je taktiež kurátor v Slovenskom múzeu dizajnu, kde sa zameriava na digitálne hry a mulimediálnu históriu, archiváciu a uchovávanie.
  • Kristian Lukić (RS / SK), je spoluzakladateľom NAPON, kde bol kurátorom výstavy „Play Cultures“. Výstava sa zameriavala na fenomén hier, umenie a politiku. Je súčasťou skupiny Eastwood, ktorá tvorí hry a mody na priesečníkoch umenia, spoločnosti a ekonómie.

Verejná prezentácia hier a vyhlásenie víťazov bude v sobotu 18.11. o 16:00 v Binariu. Viac informácií získate tu>>

 

Značky: