Len pred pár dňami predstavil CEO Tesly Elon Musk solárnu strechu, ktorá má byť plnohodnotnou náhradou strešných krytín, ako ich poznáme dnes. Zdá sa, že podobnú technológiu budú môcť využiť aj majitelia budúcich generácií automobilov nesúcich v názve meno geniálneho vynálezcu.

Plány spraviť z ekologického autonómneho auta ešte ekologickejšie, načrtol Elon Musk včera v reakcii na príspevok na Twitteri. Jeden z jeho followerov zverejnil príspevok, v ktorom píše, že niektorí ľudia si nesprávne interpretovali Muskove slová a teraz si myslia, že solárne panely budú aj súčasťou áut.

„Pravdepodobne to bude jedna z možností“, reagoval včera Elon Musk a ďalej doplnil, že by to dokonca ani nemalo byť priveľmi nákladné. Neupresnil však bližšie, v akom časovom horizonte môžu zákazníci takúto možnosť očakávať. Dôkazom, že to myslí vážne, môžu byť aj jeho minulo týždňové vyjadrenia, kedy spomenul, že rovnaká technológia, aká je použitá v prípade solárnych strešných panelov, by mohla slúžiť aj na streche auta a napríklad v zime ho pomocou nej rozmrazovať. Zároveň dodal, že solárne sklá na aute budú schopné vyprodukovať viac energie, ako je na takéto rozmrazovanie potrebné spotrebovať a tým pádom sa môže prebytočná energia míňať na ďalšie, zatiaľ bližšie nešpecifikované funkcie. Tesla už na tom, údajne, aj začala pracovať a zostavila team, ktorého úlohou bude vyvinúť technológiu masovo použiteľnú vo svojom Modeli 3. Ak všetko pôjde podľa predstáv a projekt bude úspešný, je pravdepodobné, že Tesla vybaví solárnymi strechami aj svoje ostatné modely.

autoweb-2015-october-preview-tesla-model-x-001_nowat

Zdroj: Business Insider

Značky:

Nechajte nám správu