Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Úspešný startup, ktorý pomáha účtovníkom v Čechách, vstupuje na slovenský trh

Vstup na slovenský trh ohlásil úspešný český startup, ktorý sa zaoberá digitalizáciou účtovníctva, s cieľom zníženia administratívnej záťaže a šetrenia kapacít. Technologická firma wflow.com si Slovensko zvolila za prvú z krajín, v ktorých chce v nasledujúcich mesiacoch rozšíriť svoje aktivity prostredníctvom novozaloženej pobočky a lokálneho tímu.

Po úspechu na domácom trhu rozširuje startup wflow.com svoje pôsobenie aj na slovenský trh, kde chce ponúkať svoje riešenie v oblasti digitalizácie účtovníctva a zrýchliť tuzemským firmám príjem dokladov, ich schvaľovanie, zaúčtovanie a následnú archiváciu. Vďaka inovatívnemu riešeniu dokážu firmy ušetriť 40 až 80 % manuálnej práce s dokladmi a s tým súvisiacich nákladov. Účtovníci tak môžu ušetrenú energiu a čas investovať napríklad do poradenstva. „Aplikácia wflow je natoľko univerzálna, že jej funkcionality využívajú účtovníci, manažéri a majitelia tak v rodinných firmách, ako aj v korporáciách. Ako SaaS (Software as a Service) je služba tiež cenovo dostupná neziskovým organizáciám a menším firmám, ktoré chcú zefektívniť prácu svojich ľudí,“ približuje Robert Soudný, zakladateľ a CEO wflow.com.

wflow aktuálne využíva polovica z 20 najväčších poradenských firiem sídliacich v Českej republike. Z renomovaného rebríčka súťaže „Daňař a daňová firma roku 2021“  digitalizuje účtovné procesy vo wflow zhruba polovica z TOP 13 najlepších účtovných a poradenských firiem, vrátane celej TOP 3 (BDO, Grant Thorton, skupina ETL-KODAPArrows). Okrem účtovných a poradenských firiem patrí k zákazníkom wflow aj svetovo známy technologický jednorožec, firma productboard, čokoládový gigant Lindt, medzinárodná geotechnická firma Soletanche alebo vo verejnom sektore pôsobiaca mestská časť Prahy 11.

„Po 3 rokoch fungovania na českom trhu pracuje vo wflow takmer 3500 unikátnych užívateľov z 2500 firiem v 4 krajinách, predovšetkým v sektore služieb. Okrem Českej republiky hovorím aj o Slovensku, Maďarsku a Nórsku. Do wflow sa ale užívatelia pravidelne prihlasujú z viac ako 40 krajín sveta. Za posledné týždne v aplikácii schvaľovali doklady okrem užívateľov z Európy aj napríklad z Maldív, Peru, USA, Kanady, Južnej Kórei alebo Indonézie,“ uvádza Robert Soudný.

Expanzia na slovenský trh

Firma každoročne stabilne strojnásobuje tržby a expanzia na nové trhy je preto prirodzeným ďalším krokom v raste. Prvou krajinou, kam startup vstupuje je Slovensko. „Slovenská pobočka wflow.com aktuálne finalizuje budovanie svojho obchodného tímu. Prostredníctvom fyzickej účasti na trhu chceme posilniť výmenu skúseností, podieľať sa na vzdelávaní a byť k firmám pôsobiacim na Slovensku bližšie. Činnosti, ako starostlivosť o zákazníkov alebo vývoj sú aktuálne zabezpečované z pražskej centrály, v ktorej nájdete kolegov z Čiech, Slovenska, Ameriky, Ukrajiny či Uzbekistanu,“ dopĺňa Robert Soudný.

Po Slovensku aj ďalšie európske trhy

V roku 2022 plánuje startup naďalej upevňovať pozíciu na českom trhu. Na oboch trhoch sa bude firma snažiť získavať nových klientov z radov účtovníckych kancelárii a firiem. V ďalšej fáze plánuje wflow aj vstup na nové trhy, primárne krajiny, v ktorých pôsobí banková skupina ERSTE. Tá do startupu vstúpila cez svoj český investičný program Seed Starter na začiatku roka 2022.

Šetrenie v čase krízy a udržateľný rast

Vo svojich produktoch spája wflow dlhoročné skúsenosti v programovaní účtovných systémov, riadenia IT projektov, ako aj spracovania samotného účtovníctva. Výsledkom je užívateľsky jednoduché rozhranie, kompatibilita s rôznymi softvérmi a neustále inovácie, ktoré nepomáhajú firmám iba držať náklady a procesy pod kontrolou, ale prispievajú aj k udržateľnej politike smerom k životnému prostrediu. Stredne veľká účtovnícka kancelária dokáže vďaka digitalizácii zachrániť priemerne až 10 stromov ročne. Firmy využívajúce wflow šetria až 80 % nákladov súvisiacich s obehom dokumentov, ich schvaľovaním, zaúčtovaním a archiváciou. Účtovnícke firmy tak dokážu zvýšiť svoj zisk v priemere o 30 %, pretože získavajú oveľa viac času a ľudských zdrojov na odborné činnosti. Rovnako si dokážu uvoľniť kapacity pre nových klientov.

„Z aplikácie wflow je poznať, že ju navrhli profesionáli v účtovnom obore a jej použitie je preto pre nás veľmi intuitívne. S klientmi sme vo wflow prešli na jednoduchý digitálny spôsob odovzdávania účtovných dokladov, vrátane doplňovania metadát a schvaľovania. Vďaka automatizácii sme sa v našej profesii rozlúčili s érou zdĺhavého papierovania a ručného spracovania tisícok dokladov. Čas, ktorý sme predtým strácali nadmernou administratívou teraz venujeme poradenstvu, ktoré prináša klientom pridanú hodnotu a nám okrem rastu a navýšených tržieb aj profesionálnu satisfakciu,“ hovorí Daniel Pristach, zakladateľ a CEO účtovnej a poradenskej skupiny E-Consulting s pobočkami v Prahe, Bratislave a vo Wroclavi.

Značky: