Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vzdelávacia platforma Butterfly Effect odštartovala svoj štvrtý ročník v septembri minulého roka s 21 účastníkmi. V rámci AppsLabu a GamesLabu si účastníci prešli celým procesom tvorby digitálneho produktu od nápadu až po samotné uvedenie na trh. Vyšli z neho tri unikátne digitálne produkty.

Do programu som prišla s túžbou vyskúšať si moju pracovnú rolu scrum mastera/ produktového lídra v úplne novom tíme ľudí a prejsť si celým procesom vývoja appky pod dozorom skúsených mentorov. Počas programu sme vytvorili beta-verziu mestskej dopravnej aplikácie a popri tom sa mi podarilo prekonať strach z verejného vystupovania. Veľmi som vďačná za cely náš tím a za skvelú spoluprácu s inovačným oddelením mesta Bratislava. hovorí Viktória Šišková, účastníčka programu.

Počas piatych mesiacov sa multidisciplinárne tímy stretávali 3x do týždňa v priestoroch bratislavského coworkingu HubHub, kde absolvovali množstvo tematických workshopov a pravidelných mentoringov so špecialistami z digitálnych firiem a štúdií. Účastníkom pomáhali v sebarozvoji aj skúsení kouči zo Slovenskej pobočky International Coach Federation.

Za 5 mesiacov vznikli v programe 2 mobilné aplikácie a jedna hra

Dopravná aplikácia, ktorá pomôže lepšie cestovať po Bratislave

Účastníci Butterfly Effectu v spolupráci s mestom Bratislava a s podporou spoločnosti Orange vytvorili prototyp dopravnej aplikácie, ktorá pomôže cestujúcim jednoduchšie a efektívnejšie cestovať. Užívateľ v nej nájde rýchlo a jednoducho všetky potrebné informácie o mestskej hromadnej doprave v meste. Aplikácia obsahuje mapu so zastávkami vyznačenými vo všetkých smeroch spolu s informáciou o aktuálnych odchodoch spojov. V mape sú zobrazené aj stanice Slovnaft bicyklov spolu s aktualizovanými informáciami o ich obsadenosti. Mesto Bratislava plánuje túto aplikáciu ďalej rozvíjať.

Growie app učí mladých ako podnikať

Growie App je aplikácia pre stredoškolákov, ktorí majú nápad na podnikanie, no nemajú s podnikaním skúsenosti a nevedia ako začať. Growie ich prevedie celým procesom tvorby podnikateľského plánu a následne im pomôže rozvíjať ich vlastný biznis nápad až k realizácii. Aplikácia vznikla v spolupráci s organizáciou Leaf a je k dispozícií na platforme Android.

Cargo Ship Stacking skráti voľnú chvíľu kdekoľvek

Hra Cargo Ship Stacking je hypercasual physics puzzle hra (oddychovka), v ktorej je hráčovou úlohou nakladať loďky kontajnermi, tak aby sa neprevážili. Cieľom jej autorov je zábavnou formou zlepšiť hráčove reflexy a skrátiť voľnú chvíľu. Hra vznikla s podporou hernej spoločnosti Pixel Federation – ako spin off hry Seaport.

Vo februári odštartovalo nové kolo programu, už aj v Košiciach

V piatom kole programu sa bude vzdelávať celkovo 58 účastníkov v dvoch lokalitách – v Bratislave a po novom aj v Košiciach. V Bratislave bude pôsobiť päť tímov, ktoré budú pracovať na prototype turistickej aplikácie, prototype na zbieranie dát a feedbacku od obyvateľov Bratislavy, hypercasual mobilnej hre a rehabilitačnej aplikácií.

V Košiciach sú vytvorené tri tímy, ktoré budú pracovať na charitatívnej bežeckej aplikácií, aplikácií pre útulky a jednoduchej PC  hre, ktorá bude publikovaná na Steam ako Early Access.

Značky: