Zatiaľ si v tomto smere drží prvenstvo.

Nový dizajn je podľa prieskumu CCS Insight najmenej podstatnou vlastnosťou, ktorú chcú používatelia od nového smartfónu. Odolnosť je však na treťom mieste, hneď za výdržou batérie a cenou smartfónu.

Z nášho pohľadu je to zároveň jeden z najkrajších odolných smartfónov. Hmotnosť 210 gramov je prijateľná. Najväčšou výhodou je, že výrobca sa nevydal iba cestou krásneho vzhľadu ale aj funkčnosti.

Zadná strana je pogumovaná a spodná časť je ryhovaná. Telefón sa nešmýka ani na hladkých povrchoch. Tým, že je hrubý necelých 10 mm, dobre sa vkladá do vrecka.

Výrobca použil najnovšiu generáciu odolného skla, Gorilla Glass 6 a opäť je mierne zapustené pod orámovanie prednej strany. Zároveň je to v čase uvedenia tohto modelu na trhu, prvý odolný telefón s týmto sklom.

Má krytie IP68, prežije aj ponorenie do vody. Výrobca poskytuje záruku na poškodenie vodou. Podobnú záruku má aj na vodeodolné smartfóny aj Sony. Smartfón ale nesmie vykazovať poruchy zapríčinené pádom. Uznanie záruky v prípade Sony predchádza tlaková skúška konštrukcie.

Splnenie vojenskej normy MIL STD 810G umožňuje menej šetrné zaobchádzanie. Výrobca hod testoval 30-timi pádmi na betón z výšky 1,5 metra. Konektory nie sú v tomto prípade zakryté, sú však vodeodolné aj bez dodatočnej ochrany.

Výrobca vylepšil fotoaparát. Na základe prvých skúseností predpokladáme kvalitnejšie fotografie, než na aké sme zvyknutí z tohto segmentu smartfónov.

V predaji bude od 12. novembra 2019 za cenu 499 EUR.

Technické špecifikácie:

  • Rozmery: 158,1 x 76,6 x 9,69 mm
  • Hmotnosť: 210 g
  • Krytie IP68, odolný voči piesku, prachu a špine, vodeodolný až do 1,5 metra po dobu 35 minút, odolný voči vibráciám – Kategória 4
  • Hlavný fotoaparát: 12 Mpx, f/1,8
  • Selfie fotoaparát: 8 Mpx
  • Batéria: 3100 mAh (podporuje rýchle nabíjanie).
  • Displej: 5,65” HD+ 18:9 IPS displej (1440 × 720).
  • Pamäte: 4 GB RAM, 64 GB ROM, rozšíriteľná kartou MicroSD
  • Procesor: Mediatek Helio P35 Octacore 2,3 GHz

Zdroj: www.catphones.com

Prečítajte si aj:

Kvalita vzduchu a nebezpečné látky? Smartfón CAT S61 ich odhalí

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.