ŠKODA získala cenu Pionier Award za inovatívny systém SmartGate

SmartGate umožňuje prístup k dátam automobilu a prepojenie automobilu s aplikáciami ŠKODA; kompatibilné s telefónmi Android, iOS a Windows Phone

Konektivita je jedným z pilierov rastovej stratégie ŠKODA

Za svoje inovatívne komunikačné riešenia SmartGate získala ŠKODA cenu Connected Car Award 2015 v kategórii Cena za priekopnícky počin. Táto cena, ktorú udeľujú magazíny AUTO BILD a COMPUTER BILD, oceňuje šikovné riešenie českej automobilky pre sieťové prepojenie svojej modelovej palety s vlastnými aplikáciami ŠKODA. Prostredníctvom funkcie SmartGate a rozhrania SmartLink ŠKODA konektivitu svojich automobilov intenzívne rozvíja.

SuperB-MirrorLinlkUž tretíkrát udeľovali magazíny AUTO BILD a COMPUTER BILD cenu Connected Car Award. Tou oceňujú výrobcov, ktorí do automobilu čo najinteligentnejšie integrujú smartfóny, internet a navigáciu.
Odovzdanie ceny sa uskutočnilo na veľtrhu CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas. „Cena Pionier Award za náš systém SmartGate nás veľmi teší,“ hovorí predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier a dodáva: „S novou generáciou našich modelov sa do našej automobilovej palety dostáva aj téma konektivity. Ocenenie Connected Car Award dokazuje, že naše riešenie pre zosieťovanie automobilov zákazníci pozitívne prijímajú. Ako jeden z pilierov našej Rastovej stratégie budeme v najbližších rokoch intenzívne presadzovať ďalšie rozširovanie ponuky automobilov s modernými informačnými technológiami.“
Funkcia SmartGate je aktuálne k dispozícii pre automobily modelových radov Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti a Superb. Inovatívnym systémom a príslušnými novými aplikáciami možno mobilné prístroje prepojiť s automobilom a získavať tak cenné informácie o spotrebe paliva, dynamike jazdy alebo o servisných pokynoch. Ďalším premysleným prvkom v tejto oblasti je rozhranie SmartLink, ktoré umožňuje zobrazenie a využívanie aplikácií smartfónu prostredníctvom obrazovky systému infotainmentu v automobile.

SuperBFacebookNová ŠKODA Superb hrá v oblasti zosieťovania automobilov kľúčovú úlohu. Prostredníctvom systému SmartLink (MirrorLink /Apple CarPlay/Android Auto) je možné systémy infotainmentu pohodlne prepojiť so smartfónom. Funkcia ŠKODA SmartGate umožňuje odovzdávanie dát automobilu a umožňuje ich mnohostranné využitie. S voliteľným vysokorýchlostným internetovým pripojením (LTE) sa ŠKODA Superb v spojení so systémom infotainmentu Columbus môže tiež premeniť na mobilný hotspot. Ďalšou novinkou je voliteľné diaľkové ovládanie systému Columbus. Prostredníctvom WiFi pripojenia a novej aplikácie ŠKODA Media Command sa na tablete alebo smartfóne zobrazujú ovládacie prvky z plochy infotainmentu.

SKODA SmartGate_nowatFunkcia SmartGate, ktorá získala cenu Pionier Award, nadchne radom užitočných aplikácií. Načítať možno zhruba 40 rôznych parametrov automobilu. Užívateľ získa pomocou funkcie SmartGate a zodpovedajúcich aplikácií vo svojom smartfóne užitočné informácie o hodnotách spotreby alebo rýchlosti. Priemernú rýchlosť, prevádzkové náklady a ďalšie dáta možno zobraziť a analyzovať pomocou aplikácie ŠKODA Drive. Užívateľ si tiež prejdenú trasu môže prezrieť na mape a zoznam trás potom uložiť v portáli ŠKODA Drive Portal. Tu má možnosť dáta spravovať, využívať užitočné štatistiky alebo grafické zobrazenie a výsledky zdieľať na sociálnych sieťach. Aplikácie SmartGate sú k bezplatnému stiahnutiu k dispozícii na Apple Store, Google Play a Windows Store.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu