Tento ročník sa s automobilkami ako keby roztrhlo vrece na CESe. Je tu Ford, Audi, Toyota, my sme boli na tlačovke firmy Hyundai. 

Hyundai tvrdí, že jeho nová stratégia je orientovaná na neustále pripojenie auta na cloudový systém, ktorý udržiava hodnoty o jeho prevádzke. Zároveň sa chce podieľať na zlepšení ekológie a preto výrazne investuje aj do elektrických automobilov.

 Aj na Slovensku je známy Hyundai IONIQ, ktorý sa predáva vo viacerých vyhotoveniach ako čisto elektrické auto, plug-in hybrid a hybrid. Hyundai však z neho plánuje urobiť autonómne auto a prvé testy už prebehli v uliciach Las Vegas pred rokom.

Ďalší smer vývoja sú autá na ekologický vodíkový pohon. Hyundai už ponúka Tuscon s takýmto typom motora v 18 krajinách .

Hlavná pozornosť bola na CESe tento rok venovaná elektromobilu s názvom NEXO. Je to budúci model, do ktorého bude firma investovať aj po stránke vývoja autonómnej prevádzky.

Pri návrhu tohto auta sa výrazne počítalo s ekológiou a preto boli použité produkty, ktoré neškodia okolitému prostrediu ani pri neskoršej likvidácii vozidla.

Hyundai Nexo by mal byť údajne dostupný v tomto roku vo viacerých farebných vyhotoveniach a to ako elektrické auto ale aj ako auto s vodíkovým pohonom.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu