Alcohol Calculator vám povie, či je bezpečné šoférovať, ak ste pili.

Slovenský Sygic predstavil na výstave CES 2018 novú funkciu Alcohol Calculator. Tá bude spočiatku dostupná ako súčasť aplikácie Sygic Car Navigation pre všetkých majiteľov vozidiel značky Ford s infotainment systémom vybaveným technológiou Sync 3. V ďalších týždňoch bude dostupná aj pre ostatné automobilové platformy vrátane technológie MirrorLink 1.1., aplikácií Jaguar a Land Rover InControl a aplikácie HondaLink App.

Alcohol Calculator slúži na výpočet alkoholu v krvi. Keď vodič nastúpi do vozidla Ford a spustí infotainment systém Sync 3 po 22:00, aplikácia sa ho spýta, či pil alkohol. Ak je odpoveď kladná, na dotykovej obrazovke sa zobrazia štyri jednoduché otázky: pohlavie vodiča, hmotnosť, počet vypitých nápojov a čas od posledného nápoja. Na základe týchto odpovedí aplikácia rozhodne, či je pre vodiča bezpečné šoférovať.

Funkciu je možné kedykoľvek spustiť aj manuálne a jej korektné používanie môže eventuálne zachrániť váš vodičák, v niektorých prípadoch aj život. V roku 2015 na cestách v EÚ prišlo o život 26 200 osôb, jazda pod vplyvom alkoholu spôsobila približne štvrtinu úmrtí.

Aplikácia Sygic Car Navigation je určená na prepojenie smartfónu s vozidlom a používanie navigácie priamo na displeji infotainment systému automobilu. Integrácia novej funkcie do aplikácie Sygic GPS Navigation zatiaľ nebola oznámená, Sygic to však do budúcnosti nevylučuje.

Funkcia alkoholová kalkulačka bude dostupná aj v slovenskej lokalizácii

Prečítajte si aj:

Sygic pridal do navigácie rozšírenú realitu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit