Na tohtoročnej výstave CES v Las Vegas predstaví BMW Group budúcnosť autonómnej jazdy a potenciálu kontinuálneho digitálneho pripojenia. Návštevníci budú mať prvú šancu vyskúšať si virtuálnu jazdu v BMW Vision iNEXT spolu s BMW Intelligent Personal Assistant.

Vozidlo bude vystavené spolu s funkčnou zmiešanou realitou, ktorá poskytne virtuálny dojem z toho, aké to je jazdiť autonómne, bez emisií a plne pripojené v rámci ekosystému BMW Vision iNEXT.

Na začiatku simulácie navrhuje BMW Intelligent Personal Assistant program pre aktuálny deň a naplánuje aktivity počas cesty. Vďaka okuliarom pre virtuálnu realitu a špeciálne navrhnutému priestorovému konceptu sa návštevníci môžu následne ponoriť do tohto virtuálneho sveta. Na začiatku vedú auto BMW Vision iNEXT sami, ale vozidlo po chvíľke samé prevezme jazdu. V režime „Easy“ komunikuje s BMW Intelligent Personal Assistant, ktorý vytvára návrhy a ovláda rôzne digitálne služby pre vodiča – od videokonferencie cez nákupy až po inteligentné domáce funkcie.

Technológia BMW Vision iNEXT prináša úplne nové spôsoby využitia času jazdy a to v rámci automatizovanej jazdy a inteligentného pripojenia. Návštevníci môžu vyskúšať základný dizajnový princíp nazvaný „Shy Tech“ – diskrétne integrovaná technológia, ktorá sa stáva viditeľnou len v prípade potreby. Interiér BMW Vision iNEXT je navrhnutý ako mobilné prostredie. Tento „obľúbený priestor“ odpovedá na otázku: „Ako vyzerajú autá, keď ich už nemusí ovládať osoba, ale stále to tak môže byť?

Inteligentný osobný asistent BMW označuje začiatok novej éry pre značku BMW. Používa prirodzený jazyk na interakciu s vozidlom a prístup k funkciám. V novom BMW X5 sa môžu návštevníci dozvedieť o funkciách, ktoré budú k dispozícii pre nové modely od marca 2019, spolu s budúcimi funkciami BMW Intelligent Personal Assistant. Osobný asistent tiež uvíta návštevníkov pri vchode do stánku a uvedie ich do centra výstavy prostredníctvom zvukových a svetelných zážitkov.

Prítomnosť BMW Group na CES 2019 je doplnená o prezentácie pre vonkajšie vozidlá. BMW Motorrad bude demonštrovať jeden z najdôležitejších poznatkov v oblasti automatizovanej jazdy: samoobslužný BMW R 1200 GS. Poznatky získané pomocou tejto testovacej motorky v budúcnosti pomôžu poskytnúť pomoc pri náročných manévroch. Po prvýkrát sa môžu návštevníci tiež posadiť do úplne nového BMW X7 a vychutnávať si terénny kurz.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu