Využívajú systém Android Wear.

Inteligentné hodinky už vyrábajú aj známe spoločnosti. K firmám Fossil a Tag Heuer sa pridala spoločnosť Casio. Tá v Las Vegas vystavuje svoje prvé hodinky so systémom Android Wear. Nazývajú sa WSD-F10 a vynikať majú najmä odolnosťou.

Casio testovalo hodinky pomocou viacerých testov, aby spĺňali štandardy americkej armády. Okrem iného sú vodotesné do hĺbky až 50 metrov. Majú množstvo senzorov a okrem štandardnej výbavy (akcelerometer a gyroskop) obsahujú magnetický senzor pre funkciu kompasu a senzory na meranie tlaku vzduchu a nadmorskej výšky. Vo výbave preto nájdete aj extra predinštalované aplikácie, ktoré tieto senzory využívajú.

Atypickou vlastnosťou je dvojvrstvový displej. Obsahuje farebnú a čiernobielu obrazovku. V prvom prípade ponúka výdrž 1-2 dni, v druhom prípade dokáže fungovať až mesiac na jedno nabitie. Jednotlivé displeje môžete kedykoľvek prepínať, čiernobiela obrazovka zobrazuje iba základné údaje. Procesor, dostupnosť a cena neboli zatiaľ oznámené.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit