Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Trh strednodobých prenájmov na Slovensku tento rok ešte vzrastie

Realitný startup Flatio, ktorý ponúka strednodobé prenájmy, na Slovensku zosilňuje. V tomto roku sa počet majiteľov ponúkajúcich byt na prenájom zvýšil o 49 percent. Počet rezervácií vzrástol o 344 percenta. Len na Slovensku firma zaznamenala 348 % nárast výnosov. Flatio pôsobí v tejto chvíli na šiestich trhoch a neustále rastie. Ukázalo sa, že aj slovenský trh je na službu tohto typu pripravený, a firma teda plánuje ďalší lokálny rast. 

Flatio poskytuje strednodobé prenájmy od jedného do 12 mesiacov. V roku 2016 ho založili Radim Rezek, Ondrej Dufek a Jakub Škorpík, ktorí svoje podnikanie rozšírili najprv z Brna do Prahy a následne za hranice. Na realitný trh vnieslo Flatio svieži vietor v podobe virtuálnych prehliadok, ku ktorým stačia kartónové okuliare a smartphone. Zmluva sa dá podpísať prostredníctvom SMS bez kaucie a iných formalít. Konečnú čiastku vidí nájomník hneď pri objednaní a zahŕňa služby aj energie, internet i kompletné vybavenie bytu. Flatio umožňuje platbu v bitcoinoch. Dlhodobou stratégiou Flatio je prinášať do realitného biznisu najnovějšie technológie. Teraz napríklad testuje múdre FX riešenie, ktoré nájomníkovi umožní vybrať si pre platbu ľubovoľnú menu – lokálnu i miestnu. Na začiatku sa počíta s českou, poľskou, maďarskou menou a samozrejme s eurami, do budúcna chce Flatio pridať USD. Majiteľom bytov Flatio prináša bezstarostný a prehľadný spôsob prenájmu nehnuteľností, ktorý šetrí ich čas, prehľad o nájomníkoch, rýchle vybavenie prenájmu online, inovatívne riešenia, podporu a mnoho ďalšieho.

Na Slovensku sme ako doma

“Na Slovensku sa nám skutočne darí. Okrem údajov, ktoré hovoria sami za seba, sa nám okrem iného tiež podarilo uspieť v súťaži firiem z oblasti zdieľanej ekonomiky v rámci projektu SharON. Máme za sebou dve slovenské kolá a radi by sme postúpili do ďalšej, medzinárodnej, etapy. Do súťaže sa okrem nás prihlásilo ďalších deväť spoločností, ktoré plánujú či prevádzkujú projekty súvisiace so zdieľanou ekonomikou. Flatio a štyri ďalšie firmy sa teraz zúčastnia BootCampu, kde nás budú vzdelávať špičkoví slovenskí odborníci. Tešíme sa na prezentácie kolegov a na to, že tu aj načerpáme inšpiráciu,” hovorí Ondrej Dufek, spoluzakladateľ a marketingový riaditeľ Flatio.

Moderný prístup a otvorenosť novým technológiám vyhľadáva stále viac nájomníkov i prenajímateľov. Po službe, ktorej sa podarilo zaplniť dieru na realitnom trhu, je hlad. Je teda logické, že Flatio, ktoré je na trhu iba štvrtý rok a neustále rastie, premýšľa o expanzii tiež na Slovensku. „V jednaní sú teraz Košice a pozeráme sa i po ďalších lokalitách,” hovorí Ondrej Dufek. Flatio je ideálnou službou aj pro firmy, ktoré hľadajú ubytovanie pre svojich zamestnancov. Najčastejšie ide o zahraničných zamestnancov na stáži alebo pri zmene pôsobiska v rámci relokácie. Prenájom bytu cez Flatio je výrazne lacnejšie než hotel a ľudia sa v bytoch cítia takmer ako doma. Všetky ponúkané byty sú totiž kompletne vybavené od príborov až po uteráky. Naše služby využilo 491 spoločností napríklad Dimension Data Global Deliviery Center Europe, vývojárska Madfinger games či Generali CEE Holding,“ uvádza Radim Rezek, spoluzakladateľ a CEO Flatio.

Viac o Flatio.cz

Flatio je špecialista na bývanie na pár mesiacov a je tu predovšetkým pre tých, ktorí potrebujú nájsť dočasné bývanie, a to najčastejšie počas dlhšej pracovnej návštevy, štúdia, pobytu Erasmus či počas rekonštrukcie vlastnej nehnuteľnosti, alebo aj pre tých, ktorí prichádzajú zo zahraničia navštíviť na dlhší čas rodinu a priateľov.

Myšlienkou služby je prepojiť realitní biznis s najnovšími technológiami, prostredníctvom ktorých sa zjednodušuje celý proces prenájmu. U Flatio tak odpadajú zažité stereotypy realitných kancelárií ako je kaucia, nutnosť osobnej prehliadky alebo osobný podpis zmluvy. Prehliadky na Flatio sú riešené virtuálnou návštevou ponúkaných nehnuteľností, zmluvy sa podpisujú online a nakoniec i platby za prenájom môžu nájomníci vďaka unikátnej aplikácii platiť online kartou. Flatio stavia službu predovšetkým na jednoduchosti, rýchlosti a maximálnej pohodlnosti pre obe strany. Rezervovať bývanie cez Flatio je tak možné odkiaľkoľvek na svete.

Služba teraz pôsobí v Prahe, Brne, Viedni, Bratislave, Varšave, Berlíne a Budapešti a stojí za ňou podnikateľ Radim Rezek, investormi projektu sú investičné skupiny Enern a INCOMMING ventures.

 

Značky: