Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, ktorý už sprostredkoval pomoc vo výške viac ako 10 miliónov eur, oddnes dovolí registrovať výzvy na pomoc aj podnikateľským subjektom.

Doteraz toto on-line riešenie mohli využívať len mimovládne organizácie, nadácie a jednotlivci, ktorí potrebovali pomôcť napríklad s financovaním liečby či chudoby. Ide o reakciu na pandémiu koronavírusu, ktorá spôsobuje stále častejšie existenčné problémy aj komerčným subjektom.

„Dnes je verejným záujmom, aby prežili živnostníci, malí podnikatelia, poľnohospodári a vôbec, hospodárstvo našej krajiny. Nik nevie odhadnúť, aký zničujúci bude dopad Covid-19 na život u nás. Aj preto meníme pravidlá registrácie a oddnes sa na ĽudiaĽuďom.sk môžu registrovať aj podnikateľské subjekty a osloviť tak svojich priaznivcov, aby im pomohli preklenúť ťažké chvíle. Jedinou podmienkou je, aby sprostredkované dary boli využité na sanáciu škôd spôsobených pandémiou a  opatreniami proti jej šíreniu,“ hovorí riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

Darcovský portál doteraz vnímala verejnosť skôr ako charitatívny a tento charakter si chce zachovať. Možnosť registrácie podnikateľských subjektov je dočasná, kým sa život v krajine nevráti do normálu. Kedy to bude, dnes nikto odhadnúť nevie.

„Pred niekoľkými dňami sme dosiahli magickú hranicu 10 miliónov eur, ktoré cez ĽudiaĽuďom.sk poslali darcovia iným ľuďom v núdzi alebo organizáciám, ktoré pomáhajú v sociálnej oblasti, v oblasti ľudských práv či pri ochrane životného prostredia. V  súčasnej mimoriadnej situácii sme tento míľnik ani nestihli osláviť, pretože stále viac ľudí potrebuje pomoc a táto situácia sa s prichádzajúcou hospodárskou krízou bude len zhoršovať. Jedinou dobrou správou je, že napriek nepriaznivým víziám, ochota darcov prispieť ani v ostatných týždňoch neklesá. Za posledné tri týždne denne poslali donori v priemere viac ako 15-tisíc eur, čo je viac ako 100-percentný medziročný nárast,“ dodáva R. Kyška.

Podnikatelia si na ĽudiaĽuďom.sk môžu oddnes vytvoriť profil príjemcu a registrovať výzvu na podporu. Na tú môžu darcovia prispieť zo svojej platobnej karty alebo cez internetbanking ľubovoľnou čiastkou.

Značky: