Funkcia je už dostupná, no nie pre všetkých.

Chrápanie môže byť indikátorom niektorých vážnych zdravotných problémov, ako je spánkové apnoe. Spoločnosť, ktorá patrí Googlu, pracuje na detekcii chrápania už niekoľko mesiacov a aktuálne sa dostáva prostredníctvom aktualizácie do aplikácie Fitbit a podporovaných zariadení.

Funkcia Snore & Noise Detect funguje na modeloch Fitbit Versa 3 a Sense, pričom využíva mikrofóny zabudované v týchto hodinách. K používanie funkcie je potrebné mať aktívne predplatné Fitbit Premium. Funkcia dokáže rozlíšiť tri úrovne chrápania: žiadne/mierne chrápanie, mierne chrápanie (10 až 40 % času stráveného spánkom) alebo časté chrápanie (viac ako 40 % času). 

Hodinky sú síce dostatočne inteligentné na to, aby rozlíšili chrápanie od iných zvukov v prostredí, ale nedokážu izolovať jednotlivých ľudí, ktorí sú spolu v miestnosti. Ak teda spíte s viacerými chrápajúcimi, do výsledku sa započíta aj ich prejav.

Nová funkcia je dostupná v rámci aplikácie Fitbit, kde si ju môžu používatelia zariadení Versa 3 a Sense aktivovať. Ako sme už spomenuli, získate k nej prístup len vtedy, ak si predplatíte službu Fitbit Premium (alebo využijete 90-dňovú skúšobnú verziu). Fitbit odporúča, aby pri používaní detekcie chrápania boli hodinky pred spaním nabité aspoň na 40 %.

Fitbit nie je jediným výrobcom inteligentných hodiniek, ktorý experimentuje s detekciou chrápania. Táto funkcia nedávno debutovala aj na Samsung Galaxy Watch4 a Watch4 Classic. Hodinky od Samsungu však vyhodnocujú chrápanie pomocou smartfónu, ktorý je potrebné mať na nočnom stolíku a pripojený k nabíjačke. Riešenie od Fitbitu je teda pohodlnejšie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.