Dobrá správa najmä pre tých, čo majú fakt dlhé smartfóny.

Postupné uvoľňovanie tejto verzie zapríčiňuje mierne zdržanie aj u nás. Kto sa ponáhľa a chce si nainštalovať Chrome 62 sám, môže využiť odkaz na server APK Mirror.

Browser mení polohu pre svoju vyhľadávaciu lištu ako aj tlačidlá na spodnú stranu obrazovky. Áno, presne tak ako to má Opera. Oceňujeme tento krok a pre tých, čo majú nielen dlhé smartfóny ako napríklad Galaxy S8+ ale aj iné s pomerom strán 18:9, zistia výhody nového dizajnu. Chrome Home, takto sa volá rozhranie prehliadača pre smartfóny a cieľom Googlu je na ňom postupne zapracovať.

Kým Modern Design tu už nejaký čas je, firma sa teraz sústredí na postupné zlepšovanie a zavádzanie aj mimo testovacích zostavení prehliadača. Okrem pozície prvkov aplikácie ako takej, sa mení aj vizuál správ a najčastejšie navštevovaných stránok. Tie sa budú zobrazovať aj naďalej vo štvorci ale po novom so zaoblenými rohmi.

Nové nastavenie nie je štandardné povolené a treba ho aktivovať cez nastavenia Flags priamo v prehliadači. Do riadka na webovú adresu stačí vložiť tento odkaz – chrome://flags a prepnúť hodnotu položky #enable-chrome-home-modern-layout na Enabled.

Špecialitou nového Chromu budú aj zmeny v API. Nás najviac zaujala zmena, ktorá pomôže načítať inú verziu stránky. To podľa toho, či máte rýchle Wi-Fi alebo pomalšie dátové spojenie operátora. Uvidíme, ako bude nová funkcia fungovať a ako zareagujú tvorcovia web. Tí musia totiž umožniť stránke rozpoznať, na akom pripojení je smartfón a mať aj verziu pre pomalší dátový spoj.

Prečítajte si aj:

Chrome Canary pridal možnosť trvalého vypnutia zvuku na webe

Zdroj: Android Police

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.