Na palube nechýba Harmony OS a 5G.

Ide o inteligentný a čisto elektrický luxusný sedan novej generácie, ktorý spoločne vyrobili spoločnosti Arcfox a Huawei. Systém Huawei HI kombinuje inteligentný displej HiCar s lidar technológiou a 5G pripojením, čím sa dosiahne nový globálny štandard pre autonómne riadenie (vyšší ako úroveň 3). 

Takto vybavené auto dokáže na základe zadanej trasy samostatne vykonávať všetky úkony, pričom je stále potrebný zásah vodiča. Systémy takto vybaveného vozidla zvládnu vyriešiť aj komplikované situácie na ceste a v prípade nevyhnutného zásahu vodiča dokážu s autom najprv bezpečne zastaviť. 

Arcfox Alpha S HBT (skr. Huawei Bluepark Together) je prvým vozidlom, ktoré kedy získalo HI riešenie od  Huawei pre samoriadiace elektromobily. Automobil sa 17. apríla počas autosalónu v Shanghai pripojí k ďalším trom vozidlám Arcfox. 

Huawei aktuálne nemá v pláne uviesť na trh vozidlo pod vlastnou značkou. Má pritom v úmysle spolupracovať s inými výrobcami automobilov na dodávke systému Huawei HI pre ich vozidlá. Súčasná stratégia spoločnosti Huawei v automobilovom priemysle sa stále obmedzuje na to, aby bola dodávateľom, nie výrobcom elektromobilov. 

Zdroj: AndroidGeek

Prečítajte si aj:

Huawei P50 sa oneskorí: Dôvodom je HarmonyOS

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu