Včerajší deň sa stal najúspešnejší deň internetového predaja v histórii. Čínsky e-shop Alibaba vybavoval 120 000 objednávok za minútu!

Jedenásteho novembra sa v Číne oslavuje takzvaný deň nezadaných, ktorý je reprezentovaný práve štyrmi symbolickými jednotkami tohto dátumu (11. 11.). Ľudia ktorí nie sú v partnerskom vzťahu si „vynahrádzajú Valentín“ a kupujú si darčeky sami pre seba, pričom využívajú obrovský zástup zliav, pripravený priamo pre túto udalosť.

Singlesday_nowat

Alibaba je najväčší čínsky e-shop a zaberá viac ako 80 % miestneho trhu a deň nezadaných začal výrazne propagovať od roku 2009. V súčasnosti ho však podporuje aj mnoho jeho domácej konkurencie, ako napríklad JD.com.

V závere včerajšieho dňa sa napokon celkové predaje Alibaby vyšplhali až na neuveriteľných 91,2 miliardy čínskych jüanov, čo je 13 miliárd a 370 miliónov eur. Doterajší svetový rekord, ktorý od minulého roku držala takisto Alibaba v rámci rovnakého sviatku sa zvýšil o 60 %.

Singles' Day Discounts Bring Pressure For Express Crew In Wenzhou

E-shop vybavoval v priemere 120 000 objednávok za minútu, pričom vo veľkej miere boli na nákup využívané mobilné zariadenia. Už v prvú hodinu predajov prišlo zo smartfónov viac ako 27 miliónov objednávok.

Na svoje si prídu aj dopravcovia. Odhaduje sa, že dnes a v najbližších dňoch si doručenie zásielok vyžiada 1,7 milióna kuriérov, 400 000 vozidiel, a dvesto lietadiel.

Zdroj: BBC.com

Značky:

František Urban

František Urban
Zameriavam sa najmä na prehľadové a analytické články z oblasti najrôznejších technológií a ich vývoja. Nájdete ma takisto pri diagnostike HW a SW problémov.

Nechajte nám správu