Hodinky značky Coros lákajú najmä rekordne dlhou výdržou batérie a inovatívnym GPS čipom.

Coros oficiálne oznámil svoju vlajkovú loď medzi hodinkami, ktoré sú zamerané na najnáročnejších používateľov s dôrazom na sledovanie outdoorovej aktivity a monitorovanie zdravia a cvičenia. Vertix 2 predstavujú druhú generáciu tohto produktového radu a sú priamou konkurenciou pre Garmin hodinky radu fēnix a Enduro.

Vertix 2 ponúkajú 1,4-palcový dotykový displej s rozlíšením 280 × 280 pixelov a nový procesor, ktorý je o 20 % výkonnejší v porovnaní s prvou generáciou. Hodinky majú masívnu a odolnú konštrukciu a lákajú na niekoľko inovatívnych technológií, resp. vlastností.

Prvou kľúčovou novinkou je GPS čip, ktorý dokáže súčasne komunikovať so všetkými satelitnými systémami – GPS, GLONASS, Galileo, QZSS a Beidou. K dispozícii je takisto dvojkanálový režim, ktorý by mal zabezpečiť bezkonkurenčnú presnosť záznamu trasu vonkajšej aktivity. Prvé recenzie potvrdzujú, že táto technológia má v špecifických situáciách reálny prínos, avšak väčšinu času je záznam trasy prakticky identický s konkurenčnými hodinkami bez takto pokročilého záznamu GPS.

Hodinky takisto lákajú výdržou batérie, ktorá dosahuje až 60 dní používania. V režime zapnutého GPS sa výdrž pohybuje od 50 hodín (dvojkanálový režim a komunikácia so všetkými satelitmi) až do 140 hodín v prípade štandardnej komunikácie s GPS satelitmi.

Coros Vertix 2
Coros Vertix 2

S hudbou aj mapami

Vertix 2 prinášajú zlepšenie aj z hľadiska prehrávania hudby. Hodinky majú 32 GB úložisko, na ktoré si môžete uložiť vaše hudobné súbory. Podpora streamovacích služieb, ako je Spotify či Deezer, nie je k dispozícii. V režime GPS a prehrávania hudby majú hodinky výdrž 35 hodín.

Ďalšou atraktívnou vlastnosťou je podpora mapových podkladov, ktoré si budú môcť používatelia bezplatne stiahnuť z webu výrobcu. Vertix 2 však neponúkajú navigáciu ako niektoré konkurenčné hodinky, avšak možnosť pozrieť si mapy na displeji hodiniek môže byť v určitých situáciách prínosom.

Poslednou novinkou je pokročilé snímanie tepu a hardvér s podporou merania EKG. Hodinky však nemajú medicínsku certifikáciu, takže informácie o EKG vám nevyhodnotia. Namiesto toho využívajú tieto senzory na určenie tzv. variability srdcového tepu, ktorá môže byť užitočným indikátorom pri plánovaní tréningov a zotavovania sa z nich.

Coros Vertix 2 majú zafírové sklíčko, titánové telo a odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM. Hodinky sa budú v Európe predávať za cenu 700 eur, k dispozícii budú od 27. augusta 2021.

Coros Vertix 2
Coros Vertix 2

Zdroj: Coros

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit