Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Creative Technology Ltd dnes informovala o svojích dvoch nových prírastkoch do hernej série Sound BlasterX – Sound BlasterX Siege M04 a Sound BlasterX Vanguard K08 – precízna herná myš a mechanická herná klávesnica sú od základu navrhnuté tak, aby zabezpečili profesionálnym hráčom víťažstvo.

Sound BlasterX Siege M04

Sound BlasterX Siege M04 je profesionálna herná myš od Creative. Zostrojená s PixArt PMW3360 IR LED senzorom a 32-bit vysoko rýchlostným MCU, myš Siege M04 sa môže pochváliť

1000 Hz polling rate-om a citlivosťou 12,000 DPI. Sleduje úplne každý pohyb ruky bez vlastnej akcelerácie a nulovej predikcie kurzora, čím dáva hráčom presné ovládanie. V spojení s nízkou 2mm zdvihovou vzdialenosťou zaručuje herná myš Siege M04 presné mapovanie obrazových bodov (pixelov) 1:1 na displejoch s vysokým rozlíšením bez nežiadúcich náhodných pohybov.

Vďaka 7 plne programovateľným tlačidlám vrátane špeciálneho tlačidla Sniper s 3-úrovňovým DPI spínačom pre ľahký prístup a prepínanie, prichádza herná myš Siege M04 s internou pamäťou, takže užívatelia si môžu naprogramovať úrovne DPI a Polling rate (rýchlosť komunikácie myši s PC), svetelné profily rovnako, ako aj priraďovať jednotlivé funkcie rôznym tlačidlám podľa vlastných potrieb. Myš je vybavená mechanickými switchmi značky OMRON z pravej aj ľavej strany s 50 miliónmi bezchybných kliknutí.

Ergonomicky navrhnutá myš pre pravákov pohodlne padne do dlane, vyhovuje však obom dlaniam. Jej protišmykový matný povrch a štrukturovaná gumová spodná časť zaručujú dokonalé uchopenie aj po dlhých hodinách hrania. Je vybavená nízkou úrovňou trenia, veľkým povrchom PTFE nožičiek, čím Siege M04 poskytuje veľmi hladké kĺzanie po povrchu. Herná myš Siege M04 prichádza s plne programovateľným systémom osvetlenia Aurora Reactive so 16.8 miliónmi farieb. 11 nezávislých LED segmentov zoradených po celom obvode myši poskytuje brilantné osvetlenie všetkých hrán (All-Edge Light Display) – je to jediná myš s takýmto osvetlením.

Kľúčové vlastnosti hernej myši Sound BlasterX Siege M04:

  • PixArt PMW3360 IR LED precízny senzor
  • 32-bit vysoko rýchlostné MCU s integrovanou pamäťou
  • 200 – 12,000 natívne DPI s programovateľným 3-úrovňovým DPI switch-om
  • 1000Hz polling rate pre reakcie bez oneskorenia a hladké kĺzanie po obrazovke
  • Žiadne predikcie, žiadna akcelerácia pre zabezpečenie presných drobných pohybov
  • Nízka 2mm zdvihová vzdialenosť eliminuje zbytočné pohyby vyvolané nehodami
  • 7 plne programovateľných tlačidiel, vrátane tlačidla Sniper a prepínača DPI s inteligentnými svetelnými ukazovateľmi
  • All-Edge Aurora Reactive systém osvetlenia s programovateľnými svetelnými profilmi je možné prispôsobiť až so 16.8 miliónmi farieb
  • Ergonomický dizajn pre pravákov s protišmykovým matným povrchom a pogumovanou textúrou odolnou proti odtlačkom prstov poskytujú pohodlné a bezpečné uchopenie
  • Veľký PTFE povrch nožičiek myši s nízkym trením pre ultra hladké kĺzanie
  • Dodáva sa s výmennou sadou nožičiek myšky
  • Nylónom opletený USB kábel minimalizuje opotrebenie

Sound BlasterX Vanguard K08

Sound BlasterX Vanguard K08 je prvá vysoko výkonná mechanická herná klávesnica od Creative. Klávesnica Vanguard K08 s americkým rozložením kláves prichádza s nastavenými mechanickými klávesami – PRES (Perceive-React-Execute Switch) – profesionálne vyvinutými pre intenzívne akcie za minútu hrania a veľa pohodlne napísaných slov za minútu. Tieto voliteľné klávesy sú navrhnuté a vyrobené v spolupráci s popredným svetovým dodávateľom kláves, OMRON.

Pýši sa neuveriteľnou životnosťou pri úrovni 70 miliónov úderov a 45 g silou klepnutia s tichou spätnou väzbou dotyku na klávesu, profesionálne nastaviteľné prepínače sú veľmi citlivé a trvácne. PRES prepínače majú tiež veľmi krátku 1.5mm vzdialenosť, pričom teda celková vzdialenosť je len 3.5mm, v porovnaní s hodnotami 2.0 amm a 4.0mm bežných prepínačov. Sú optimalizované k 25% rýchlejšej aktivácii, takže hráči môžu vypáliť príkazy pri vyššej rýchlosti a stláčať o 12,5% viac tlačidiel, a s menším počtom chýb. Vrcholom všetkého je, že na rozdiel od bežných prepínačov sú všetky prepínače na klávesnici Vanguard K08 vybavené technológiou dvojitých krížových bodov proti zlyhaniu bezpečných spojov, čím sa zaisťuje presné vykonanie príkazu, aj keď jeden spoj zlyhá.

Nízko profilové klávesy na klávesnici Vanguard K08 zaisťujú rýchle ťahy pre pohodlný rýchly vstup, zatiaľ čo 26-key rollover (26 kláves zaznamená súčasne) s technológiou anti-ghosting (bez vynechania klávesy), ktorá eliminuje vstupné oneskorenie a vždy prináša presné príkazy.

Kompaktná klávesnica je ergonomicky navrhnutá so 109 plne prispôsobiteľnými klávesami, rovnako ako vstavané ovládače, vrátane veľkého otočného ovládača hlasitosti pre maximálne pohodlie. Športové brilantné RGB podsvietenie, kde jednotlivé klávesy môžu byť individuálne označené farbou pre ľahké rozpoznanie počas hrania hier v tme alebo si môžno jednoducho pridať “vojenské farby” do vlastného bojiska.

Kľúčové vlastnosti Sound BlasterX Vanguard K08:

  • Odolné profesionálne nastaviteľné OMRON prepínače s technológiou dvojitých krížových bodov pre viac ako 70 miliónov bezpečných stlačení klávesov
  • 45g sila úderu a krátka 1,5mm presúvacia vzdialenosť ponúka rýchly a prudký prechod – o 25% rýchlejší a o 12,5% viac stlačených kláves
  • Responzívne hmatové prepínače ponúkajú spoľahlivý a lepší pocit z ovládania, ale aj s tichšími klikmi pre tých, ktorí dávajú prednosť tichému hraniu
  • Možnosť stlačenia a zaznamenania 26 kláves súčasne (26-key rollover) bez vynechania klávesy (anti-ghosting technology) pre spoľahlivú evidenciu príkazov, aj v tých najnáročnejších hrách
  • Nízkoprofilové Swift klávesy sú ergonomicky navrhnuté pre lepší zážitok z písania
  • 109 plne programovateľných kláves s americkým umiestnením kláves, rotačným ovládačom hlasitosti a ovládačom médií
  • Plne programovateľný systém podsvietenia Aurora Reactive so 16.8 miliónmi farieb pre každú klávesu
  • Vysoko rýchlostný priechodný USB port pre pohodlné pripojenie periferií
  • Nastaviteľná výška s pevnými výsuvnými nožičkami
  • Dodáva sa s odnímateľnou opierkou zápästia

“Sme nesmierne radi z predstavenia dvoch úplne nových vysoko výkonných hráčskych periférií v hráčskej sérii Sound BlasterX. Boli sme tu od úplneho začiatku hrania PC hier, po tri desaťročia Sound Blaster búral hranice v oblasti audio inovácií a technológií. Naše audio produkty vždy ponúkali konkurenčnú výhodu pre hráčov vo vnímaní toho, čo sa deje okolo nich v hre. Ale či už na bitevnom poli alebo na závodnej dráhe, víťažstvo vyžaduje nielen presné vnímanie, ale aj rýchle a efektívne akcie a reakcie. Tak sme sa opýtali sami seba, prečo sa zostať len pri zvuku?” povedal Long Chye Low, Generálny riaditeľ spoločnosti Creative.

“Dnes dávame hráčom do rúk silné a precízne ovládanie. Nové zbrane určené práve pre nich, ktoré im dajú neprekonateľný P.R.E. (Perceive – Vnímať, React – Reagovať a Execute – Konať) zážitok. Naše tímy strávili nespočetné množstvo hodín denne pilovaním každého jedného detailu na myši a klávesnici, aby sme vám zaistili tú najvyššiu kvalitu a najlepší výkon. To všetko bolo vytvorené nielen preto, aby boli odolné a citlivé, ale sú navrhnuté k víťazstvu, a s naším najmodernejším audiom vám dáva nespravodlivú výhodu. Výhra už nikdy nebude ponechaná náhode.”

“My z compLexity sme nadšení z uvedenia nových herných periférií v rade Sound BlasterX. Naši nároční hráči spolupracovali s inžiniermi spoločnosti Creative Labs na vytvorení fantastického produktu, ktorého sa nemôžeme dočkať, aby sme si s ním zahrali v najbližších súťažiach,” povedal Kyle Bautista, Generálny riaditeľ compLexity Gaming.

“Sme hrdí na to, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou Creative na ich nových herných perifériách hernej série Sound BlasterX v poskytovaní absolútne najvyššieho výkonu vyžadovaného profesionálnymi hráčmi a hernými nadšencami. Sound BlasterX Vanguard a Sound BlasterX Siege s mechanickými spínačmi OMRON zoosobňujú absolútne najlepšie precízne ovládanie a reakcie z hernej klávesnice a myši pre dnešné hry,” povedal Eric Liu, Generálny riaditeľ spotrebiteľského & komerčného oddelenia switchov pod OMRON Switch & Devices Corporation.

Cena a dostupnosť

Sound BlasterX Siege M04 a Vanguard K08 sú dostupné na Creative.com.

  • Sound BlasterX Siege M04 za 79,99 EUR
  • Sound BlasterX Vanguard K08 za 179,99 EUR

Značky: