Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Je za nami 10. výročie Counter-Strike: Global Offensive a my sa pýtame, ako toto jubileum osláviť lepšie, než si s touto legendárnou hrou zahrať o titul Counter-Strike šampióna?

A presne o tom bol Red Bull Flick národné finále! 8 najlepších tímov z dvoch kvalifikácií sa včera, v sobotu 1. októbra, stretlo na národnom finále v Bratislave, kde šlo skutočne o veľa! Vo veľkom polnočnom Grand Finále si postup do svetového finále v Kodani vybojovali chalani z 2K15-, ktorí v záverečnom zápase porazili tím JakZaMlada.

Svižný mód včera v bratislavskom Ponton-e postavil proti sebe 2-členné tímy na piatich špeciálnych mapách navrhnutých iba pre Red Bull Flick. Tí sa museli rýchlo adaptovať, vypilovať tímovú prácu a synergiu so svojim partnerom a dokázať si ustrážiť pôdu pod nohami. Každá mapa mala špeciálne prvky a unikátnu mechaniku, ktorá tak poskytla úplne nový zážitok z hry, ktorí si užili nie len hráči, ale aj každý, kto online prostredníctvom streamu na Twitchi Red Bull Flick Finále sledoval.

Red Bull FlickZdroj: Filip Nagy / Red Bull Content Pool

Hneď z úvodu hry sa poniektorí favoriti poriadne potrápili, ale napokon do najlepšej štvorky postúpili tí, od ktorých sa to viac menej aj očakávalo. Jediný zmiešaný tím, Gort Esports, v ktorom sa po boku Papizojta predstavila Mafi, síce skúsil potrápiť favorizovanú dvojicu 2k15-, ale tá sa v BO3 kole už rozohrala a napokon v semifinále nechýbala.

Fanúšikov dostali do varu hneď  dva showmatche. V tom prvom youtubersko-moderátorskom Asimister spolu Teckoom ďaleko zaostávali za dvojkou Evžen a Simon. No a druhý spomínaný tím sa tak rozbehol, že následne sfúkol z pódia aj legendárneho GuardiaNa spolu s komentátorkou Crazy Jane!

GRAND FINÁLE

Iba 18-ročný Sufy a 19-ročný MatyOff (tím JakZaMlada) vo veľkom Grand Finále narazili na dvojku s bohatými skúsenosťami – HennkyG a naturaL.  Chalanom z JakZaMlada však na záver aj s pokročilou hodinou už zdá sa došla para a vďaka bezchybnému výkonu sa historicky prvými víťazmi turnaja Red Bull Flick na Slovensku stali borci z 2k15-, HennkyG a naturaL.

„Bol to úžasný zážitok, konečne si zahráme s profíkmi na veľkom stage-i! Myslím si, že sme to vôbec nemali jednoduché. Chcel by som preto poďakovať aj všetkým súperom, pretože šlo o skutočne vyrovnané zápasy a vôbec to nebolo jednoduché,“ tešili sa po víťaznom dueli chalani z 2K15.

Red Bull FlickZdroj: Filip Nagy / Red Bull Content Pool

„Counter Strike hrám už niekoľko rokov a dôležité je si veriť. Ak si človek neverí, nemôže spraviť nič, a to platí aj v tejto hre,“ dodal tím víťazov a prevzal si svoju Red Bull Flick Trofej.

Okrem trofeje si víťazi odniesli domov aj zásobu Red Bull energie a výlet na Red Bull Flick Invitational v Dánsku, kde zabojujú o titul svetového šampióna. Za zmienku istotne stojí aj prizepool 50 000 EUR pre 16 najlepších tímov, o ktorý tiež tím zabojuje.

VIAC O RED BULL FLICK

Hra CS:GO, ktorá bola prvýkrát vydaná v roku 2012, si získala srdcia miliónov oddaných fanúšikov po celom svete, čím sa postarala o nespočetné množstvo profesionálnych e-športových kariér, a pre mnohých je dokonca vstupnou kariérou do e-športov ako takých.

Čo je ale dôležité je, že hra je tiež ústredným bodom Red Bull Flick, turnaja 2v2, ktorý sa hrá na jedinečných mapách na mieru. Od prvej iterácie v roku 2019 až po nadchádzajúcu výzvu v Kodani v roku 2022, Red Bull Flick povzbudzoval hráčov, aby posunuli CS:GO až nad svoje limity a skutočne videli, čo hra dokáže.

Red Bull Flick tiež dáva príležitosť novým talentom dostať sa na vrchol a postaviť amatérske dvojice proti profesionálom. Turnaj tak dáva hráčom po celom svete šancu ukázať svoje vychytané skills a zažiariť nie len pred kamošmi, ale pred celým svetom.

Všetky ďalšie informácie a celý report z Red Bull Flick Finále nájdete na webe redbull.sk/flick.  Sledujte aj náš Facebook Red Bull Gaming, aby vám nič neuniklo.

Značky: