Cena nie je známa, ale výrobca si pravdepodobne nechá priplatiť aj za značku.

Predaje inteligentných hodiniek klesajú, hodinky so systémom Android Wear majú malý podiel na trhu, avšak aj napriek tomu je táto platforma lákadlom pre známe značky, ktoré experimentujú so vstupom na tento trh. Z určitého hľadiska to dáva zmysel – výrobca nemusí nič vyvíjať, iba aplikuje existujúcu platformu.

Jedným z výrobcov, ktorý má v tomto smere skúsenosti, je Fossil. Táto spoločnosť už dlhšiu dobu vyrába vlastné inteligentné hodinky a dávnejšie ohlásila, že vyrobí inteligentné hodinky pre známe značky ako Michael Kors, Skagen, Diesel, DKNY či Marc Jacobs. Fossil je taktiež výrobcom hodiniek Emporio Armani Connected, ktoré sa dostanú do predaja v polovici septembra.

Emporio Armani Connected ponúknu 8 rôznych remienkov a exkluzívne softvérové ciferníky. Výrobca nedefinuje hardvérové parametre, avšak očakávame procesor Snapdragon Wear 2100 a okrúhly ciferník. Operačný systém bude Android Wear 2.0.

Taktiež nie je známa cena, avšak dá sa predpokladať, že v prípade Emporio Armani Connected si budú záujemcovia musieť priplatiť aj za značku.

Zdroj: Android Authority 

Prečítajte si aj:

O hodinky Apple Watch je menší záujem. Stále sú však lídrom na trhu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit