Fitbit chystá ďalšie smarthodinky, no zatiaľ ich tak skoro neuvidíme.

Podľa správy Yahoo Finance sa Fitbit rozhodol odložiť uvedenie svojich hodiniek na neskôr. Veľa o nich aj tak nehovoril, no podľa plánov ich mal uviesť na trh na jar tohto roku. Tak sa nestane a najskôr sa ich dočkáme zrejme až na jeseň.

Dôvodom odloženia bol práve dizajn, ktorý sa niektorým členom tímu nepáčil. Popravde, dizajn ani nás príliš neohúril a vyzerá dosť retro. Viac skôr ako hračka a znovu oživenie 8-bitovej éry. Podľa renderu nie je jasné, z akých materiálov hodinky budú vyhotovené. Hovorí sa o tom, že telo hodiniek by malo byť z hliníka. Hodinky budú mať farebný displej, GPS, monitorovanie tepovej frekvencie, podporu hudobnej služby Pandora, podporu bezdrôtových platieb na jedno nabitie by mali vydržať 4 dni.

Okrem dizajnového „problému“ sa hovorí o tom, že bol problém s anténou na GPS. Pre jej nesprávne umiestnenie neboli schopné hodinky prijímať signál.

Takisto presiakli na povrch informácie o tom, že Fitbit chystá Bluetooth slúchadlá. Tie sa majú nosiť okolo krku a cena by mala byť okolo 150 USD. Samotné hodinky by mali stáť dvojnásobok.

Zdroj: Android Authority

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.