Kontroverzná prepravná služba je už na Slovensku.

Uber je mobilná aplikácia pre Android, iOS a Windows Phone, pomocou ktorej si môžete objednať prepravu z jedného miesta na druhé. Uber funguje podobne ako taxi služby, avšak celkový proces výrazne zjednodušuje. Nepotrebujete nikomu telefonovať, stačí si pomocou mobilnej aplikácie zadať nástupný bod a cieľový bod. Aplikácia zobrazí približnú cenu za jazdu a keď prídete do cieľovej destinácie, postará sa o platbu. Tá prebehne automaticky, pretože počas registrácie si k svojmu účtu priradíte platobnú kartu.

Uber funguje podobne ako slovenská aplikácia Hopin Taxi. Vašim vodičom však môže byť hocikto, kto má auto a zaregistruje sa v službe. Uber vodičov kontroluje, nemalo by sa teda stať, že vás zoberú na nechcenú okružnú jazdu okolo mesta. Takisto je možné sťažovať sa na vodičov a ak porušia pravidlá služby, Uber ich zablokuje.

Portál Etrend.sk informuje o tom, že Uber už funguje aj v Prahe a používatelia ušetria až 50% oproti klasickému taxíku. Ceny pre Slovensko zatiaľ nepoznáme, malo by sa tak stať počas najbližších hodín. Vieme, že u nás bude fungovať cenovo najdostupnejší variant služby, UberX. Ten má v Bratislave začať fungovať dnes (13. 8. 2015) od 12-tej hodiny. Služba bude do nedeľňajšej polnoci dostupná zadarmo. Uber chce týmto krokom motivovať používateľov, aby ju vyskúšali.

Novú prepravnú službu plánujeme otestovať aj my. Porovnáme ju s klasickými taxíkmi a so službou Hopin Taxi.

Zdroj: Etrend.sk, Aktuality.sk  

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu