Podľa uniknutých informácií sa nový Microsoft Hololens dostane na trh v prvom štvrťroku 2019. Aký bude?

Ako prvý prišiel s informáciami portál Thurrott. Ich redaktor sa dostal k interným dokumentom Microsoftu, odkiaľ sa dozvedel viac o chystanom zariadení.

Nový Hololens bude ľahší, pohodlnejší na nosenie, a bude mať podstatne lepšie holografické displeje. Keďže s Hololensom máme už isté skúsenosti, hmotnosť ani pohodlie by sme neoznačili za zásadné problémy, ale holografické displeje teda majú čo zlepšovať.

Vylepšený Hololens by mal bežať na procesore od Qualcommu. Jedná sa o ten istý procesor, ktorý bude v srdci projektu Google A65.

Očakávame teda predstavenie nového Hololensu koncom 2018, a uvedenie na trh začiatkom roku 2019. Prechod na čip od Qualcomm dáva zmysel, keďže Qualcomm má niekoľkoročné skúsenosti s vývojom procesorov pre VR a AR aplikácie, a je hlavným dodávateľom technológie pre väčšinu VR headsetov, ako aj do telefónov optimalizovaných pre AR/VR. Ak si nebude Microsoft vyvíjať vlastný špecializovaný procesor pre nový Hololens, ale použije masovo vyrábaný čip, môže sa aj cena zariadenia dostať do rozumnej roviny. V súčasnosti Hololens stojí zhruba 3000€, čo je mimo dosah väčšiny bežných ľudí a takisto ťažko obhájiteľná investícia pre väčšinu firiem.

Zdroj: Thurrott

Google pracuje na nových AR okuliaroch s čipmi Qualcomm