Musk chce postaviť továreň v Európe.

Tesla otvorila svoju prvú továreň Gigafactory v júli tohto roka. Továreň je umiestnená v Nevade a do roka 2020 má dosiahnuť 100% produkciu – bude vyrábať batérie pre elektromobily a takisto aj stacionárne batérie do domácností, ktoré dokážu zachytávať a ukladať solárnu energiu. Tesla taktiež verí, že nová továreň jej pomôže dosiahnuť produkciu 500 tisíc elektromobilov ročne. Tento cieľ chce splniť do roka 2018.

Elon Musk však nedávno informoval o tom, že plánuje postaviť druhú továreň Gigafactory. Tá by mala byť umiestnená v Európe a bude vyrábať batérie aj elektromobily. Informácie portálu SpaceInvader.me tvrdia o tom, že Tesla zvažuje najmä okolie Prahy. Tieto informácie treba brať s rezervou, podľa SpaceInvader.me je však Česká republika ideálnym kandidátom na umiestnenie novej továrne. Dôvodom sú najmä bohaté zásoby lítia a lacnejšia pracovná silu v porovnaní napr. s Nemeckom. Výhodou je aj lokalita krajiny.

Portál zdôrazňuje, že zatiaľ neexistuje dohoda, ktorá by potvrdzovala postavenie továrne v ČR. Česká republika však má všetky predpoklady a vysoké šance, že sa tak stane.

Zdroj: SpaceInvader

Prečítajte si aj:

Elon Musk predstavil solárnu strechu. Plnohodnotne nahradí strešné krytiny

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu