Objednávka jedla cez internet je pre mnohých najjednoduchším riešením, či už sú vo firme alebo pracujú z domu.

Prinášame prehľad aktuálnej situácie na Slovensku a tipy na služby, ktoré môžete využiť. Základom je platba kartou, aby bola donáška tzv. bezkontaktná. Je to výhodné pre vás na minimalizovanie kontaktu s doručovateľom ale aj na rýchlejšie prevzatie jedla bez potreby manipulovať s fyzickými peniazmi.

Využiť môžete portál Bistro.sk alebo menucka.sk/donaska priamo s týmto linkom. Zobrazia sa reštaurácie, ktoré majú donáškovú službu a jedlo vám privezú.

V prípade, že ste z Bratislavy, máte možnosť využiť donáškovú službu reštaurácií McDonald’s. Tá spolupracuje so službou Wolt. V tomto prípade je minimálna cena objednávky 8 EUR plus jednorazový poplatok podľa vzdialenosti od reštaurácie.

Maximálna suma je 3,99 EUR no zároveň aj vzdialenosť objednávky je do 2,5 km od reštaurácie. Nie všetky reštaurácie tohto reťazca umožňujú donášku jedla, hoci majú otvorené okienko na výdaj jedla cez McDrive.

V Bratislave sa dá využiť aj služba Bolt Food (odkaz na FB stránku). V prípade tejto služby mnohí ocenia aj to, že vodič donesie a nechá objednané jedlo na mieste určenom zákazníkom. K osobnému kontaktu nemusí podľa želania vôbec dôjsť. Na využitie tejto formy donášky potrebujete aplikáciu Bolt Food. Detailný návod, ako služba funguje nájdete v našom článku.

Služba Hopin Kuriér umožňuje nielen doručovanie povedzme bežných zásielok ale aj jedla. Objednávka prebieha klasicky, zadáte adresu, kam má ísť kuriér prevziať dokumenty, jedlo alebo nakúpiť a aká bude jeho cieľová adresa.

Následne sa telefonicky cez aplikáciu spojíte s kuriérom a informujete ho o tom, čo chcete previesť alebo nakúpiť. Podrobnosti nájdete na stránke Hopin Taxi.

jedlozdravotnikom.sk

Zdroj: www.jedlozdravotnikom.sk

V súvislosti s potravinami a dostupnosťou jedla vzniká viacero iniciatív. Server menucka.sk vytvorilo systém spolupráce na pomoc zdravotníkom – JEDLO zdravotníkom. Spolu s Univerzitnou Nemocnicou Bratislava koordinuje, kam môžu jednotlivé reštaurácie jedlo doviesť či už na pravidelnej alebo jednorazovej báze. Všetky informácie o tom, ako sa môže vaša reštaurácia zapojiť nájdete na stránke JEDLO zdravotníkom. #jedlozdravotnikom

Prečítajte si aj:

Donáška jedla: Ako si objednať jedlo cez internet?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Nechajte nám správu