Je to tu! Nová sezóna pre outdoorové športy na nás máva a tak sa čoraz viac nadšencov pre tieto druhy športu teší na podujatia v prírode.

Adventure Park Karpaty svoju jarnú slávnosť odštartuje 16.apríla a spolu s elektrobikermi v rámci pretekov XC speed bike otvoria i svoju pohárovú súťaž ebajk cup. Štýlové rýchlostné preteky v horskej cyklistike, blízko obce Kuchyňa sú súčasťou ceremoniálu otvorenia sezóny 2016 v Adventure park Karpaty. Preteky sú výnimočným podujatím, pretože sa výrazne líšia od klasických maratónových pretekov.

pred startom mala 1_web2016_3_nowat

Cyklo Eliminátor

XC speed bike sú aj jediné preteky, kde sa neplatí žiadne štartovné. Ide o 1 500m dlhý okruh v okolí Camping park Karpaty, ktorý je traťou pre naraz štyroch cyklistov, z ktorých dvaja postupujú do užších kôl. Vo finálovej jazde sa stretnú len tí najlepší. Preteká sa v týchto kategóriách:

Junior speed – 15-19 rokov

Elite speed – 20-39 rokov

Old speed – 40 a viac rokov

Ladies speed – 15-35 rokov

Woman speed – 36 a viac rokov

Detské preteky bez rozdielu pohlavia do 14 rokov.

Ebajk cup

Najväčšie slovenské centrum elektrobicyklov – ebajk vyhlásil ebajk cup 2016, pohárovú súťaž v elektrocyklistike. Ide o súťaž cyklistov, ktorí na svoju jazdu používajú elektrobicykel v súlade s legislatívnymi predpismi PEDELEC (z anglického Pedal Electric Cycle)  – EN 15149.

Hoci sa mnohí ebajkoví cyklisti nemôžu výkonostne rovnať s natrénovanými cyklistami, chcú s nimi zdieľať radosť z pohybu, aktivity, športových podujatí a aj úspechov z vlastnej kategórie. Po vlaňajších úspechoch najmä na Kellys Green Bike Tour 2015 sa preto „mecenáš a garant“ ebajkovej komunity rozhodol zorganizovať prvý ročník ebajk cupu. Nateraz bude pozostávať z prvých troch slovenských cyklo-podujatí:

Práve na pretekoch XC speed bike v Advanture Park Karpaty 16.4.2016 bude prvá časť tebajk cup seriálu.

Druhým bude Kellys bikefest maratón 29.5.2016 Kálnica. Veľmi populárny maratón v Kálnici, na ktorom sa každoročne zúčastňuje viac a viac cyklistov rôznych vekových kategórií. Kategória ebike s 23-km traťou tam bude prvý raz a v rámci nej aj ebajk cup.

ebajk cup_web2016_3_nowat

Tretím bodovým podujatím pre elektrocyklistov bude Kelly green bike tour 20.8.2016 Bratislava. Tradičné maratónové preteky v Bratislave na Partizánskej Lúke, ktorý oslávi už 9. ročník, privítal ebike kategóriu už ako samozrejmosť. Práve tam sa vlani zišlo najviac ebajkerov a tak organizátor neváhal i tento rok na 34-kilometrovú trať karpatského maratónu ebajky pustiť.

Celý pohár ponesie zatiaľ jednoduchú štruktúru a súťažiť budú iba dve kategórie – muži bez rozdielu veku a ženy bez rozdielu veku.

Klasifikovaný v poradí bude iba pretekár štartujúci na ebajku typu Pedelec 25, EN 15149 (asistencia sa vypína pri rýchlosti 25km/h). Víťazom sa stane ten, kto nazbiera najviac bodov, pričom sa budú započítavať dve najlepšie hodnoty z troch možných.

Hudba, tanec, klobása v Advanture Park Karpaty

Otvárací ceremoniál v parku ponesie duch rodinnej oslavy príchodu sezóny, ale aj jari, preto je pripravený i zábavný program: súťaže a hry pre deti, burza športových potrieb, prezentácia elektrobicyklov s možnosťami testovacích jázd, kulinárske špeciality, lukostreľba, slackline, kolobežky, preteky RC modelov áut a šup šup tombola. O hudobnú produkciu sa postará Miki Michelčík, Duški Giertl zo skupiny Starmania.

logo_web2016_3_nowat

Nechajte nám správu