Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výškovo nastaviteľné stoly umožňujú kombinovať prácu v stoji a v sede, vďaka čomu sú zabezpečené lepšie podmienky na pracovisku, vyššia produktivita a lepšia nálada. Okrem klasických manuálnych modelov sa v moderných kanceláriách môžete stretnúť aj s elektrickými výškovo nastaviteľnými stolmi. Čo od nich očakávať?

Princíp fungovania elektrických stolov

Kým manuálne rastúce stoly disponujú otáčacou kľukou, pomocou ktorej si môžete upraviť výšku pracovnej plochy ručne, elektricky výškovo nastaviteľné stoly majú motorček, ktorý zdvih vykoná za vás. Stoly sú štandardne vybavené jedným alebo dvoma motormi (v prípade modelov s vyššími nárokmi na maximálnu nosnosť) umiestnenými v konštrukcii. Ich chod je tichý a rýchly – rýchlosť zdvihu 38 milimetrov za sekundu.

Smart funkcia pre ľahkú manipuláciu

Stoly sú vybavené ľahko ovládateľným LED displejom. Špičkové modely rastúcich stolov ponúkajú funkciu pamäťového ovládania, pomocou ktorého môžete nakonfigurovať preferovanú výšku a dosiahnuť ju len jediným kliknutím. Či už chcete stôl nastaviť pre prácu v stoji alebo v sede, môžete si uložiť až tri stupne polohy. Výhodou je aj integrovaný snímač proti kolízii, ktorý zdvih stola automaticky zastaví v prípade, ak detekuje prekážku.

Prečo práve elektrické nastaviteľné stoly?

skvelou alternatívou do zdieľaných kancelárií, v ktorých sa o jeden pracovný stôl delia viacerí zamestnanci s rôznou výškou. Zmena polohy pracovnej dosky je pohodlná a jednoduchá. Vďaka inteligentnej pamäťovej funkcii si nemusíte zbytočne lámať hlavu a uvažovať, ktorá poloha vám vyhovuje najviac – nastavte ju ako predvolenú. Benefitom je aj ľahko prispôsobiteľný dizajn a rozmery. Tento stôl si môžete zostaviť na mieru, presne pre vaše kancelárske priestory.

Štúdie zároveň ukazujú, že polohovateľné stoly, ako súčasť moderných pracovísk, zvyšujú produktivitu, dobrú náladu a znižujú stres. Prinášajú tiež viaceré zdravotné benefity, napríklad v podobe eliminácie bolestí chrbta. Majú tiež pozitívny vplyv na spaľovanie energie a s tým spojenú hladinu cukru v krvi.

Značky: