Už sme mali v redakcii viaceré elektrobicykle, ale tento je fakt unikát. Jednak nám prišiel do redakcie v papierovej krabici, dá sa poskladať aj do kufra auta a nabijete si s ním mobilný telefón. Predstavujeme F50e od firmy S-BIKES.

Určite vás zaujíma cena, nebudete vás napínať – je to v akcii 1049 eur. Elektrobicykel za takúto sumu nekúpite. Čím je to dané? F50e má relatívne malé kolesá, takže to nie je celkom riešenie na prekonávanie desiatok kilometrov a dlhé túry po krajine. Rovnako batéria má kapacitu 281 Wh, čo je menej ako zvyknú mať napr. horské elektrobickle (typicky 400 Wh). F50e je jednoducho bicykel určený na dochádzanie do práce, do obchodu s tým, že denne urobíte napr. 20 až 30 km. Ak je tak, potom je F50e pre vás. Pomôže vám pri dochádzaní, dá sa ľahko umiestniť napr. na balkón a jednoducho sa používa.

Batéria sa nachádza v časti rámu tohto bicykla a dá sa vybrať v rozloženom stave bicykla. Aby vám ju niekto neukradol, je chránená pri vytiahnutí z rámu bicykla kľúčom. Batéria sa dá nabíjať aj mimo bicykla – ten môžete nechať napr. na parkovisku pre bicykle a batériu zobrať so sebou do práce a tam nabiť (to je ideálne riešenie). Na nabitie prázdnej batérie potrebujete okolo 3 hodín. Nabíjačka je dosť malá a dá sa zobrať do tašky.

Ako správny cestný elektrobicykel má S-BIKES F50e aj predné a zadné svetlo, rovnako ako integrovaný podstavec. Pri jazde na ňom mierne pocítite okamihy, kedy elektromotor zaberá – ale na to si rýchlo zvyknete. Celkovo poskytuje 5 stupňov podpory, pohodlne sa na ňom jazdí na stupni 3 a 4. Na displeji vidíte nastavený stupeň a rovnako je tu údaj o aktuálnej rýchlosti, kapacite batérie a prejdenej vzdialenosti.

Tento bicykel má aj blatníky a zadný nosič. Polohu sedadla a rovnako aj riadidiel je možné používateľsky nastaviť. Farebné vyhotovenie je sivá a biela farba. Tento bicykel máme na dlhodobý test a naše skúsenosti s ním zverejníme v samostatnom článku. Testu elektrobicyklov sa venujeme aj v aktuálnom vydaní papierového magazínu TOUCHIT.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu