V našom teste sme mali aj bicykle od známej firmy Haibike, zamerali sme sa pritom na vyššiu výbavu. V teste tak máme bicykle, ktoré stoja síce viac, ale poskytujú výborný relax a adrenalín.

Haibike SDURO FullNine 8.0 2018

SDURO FullNine 8.0 je jediný horský elektrobicykel v našom teste, ktorý nemal batériu integrovanú priamo v ráme bicykla. Nepovažujeme to za nevýhodu, ale hneď na prvý pohľad je jasné, že máte pomocný elektrický motor.

Ako jediný bicykel z testu má FullNine 8.0 aj prednú prehadzovačku. Preto tu je rozsah až 20 prevodov. Batéria od firmy Yamaha s 500 Wh poskytuje aj s ľahkým motorom PW-X tejto japonskej značky a spomenutými prevodmi vynikajúci dojazd. Ak budete šetrní, dosiahnete tu cez 100 km. Celkovo je tu 5 stupňov asistenčnej pomoci + možnosť vypnutia elektrického pohonu. Predná vidlica SR Suntour Aion 35 má zdvih 100 mm.

Rozmer kolies je 29 palcov a displej Yamaha LCD-X poskytol najviac informácií o prejdenej trase. Bicykel oceníte ho pri dlhých, tiahlych výjazdoch po lesných cestách s prudkými stúpaniami. Haibike montuje na svoje bicykle aj špeciálny ovládač, ktorým si priamo z riadidiel nastavíte výšku sedadla, čo považujeme za výhodné.

Cena: 4299 eur

Haibike SDuro FullNine 9.0 2018

Deviata séria SDuro FullNine od Haibike je založená na overenej nemeckej technológii Bosch. Opäť je tu rozmer kolies 29 palcov a zdvih prednej vidlice 100 mm.

Farebné ladenie je kombinácia titánová, čierna a žltá, čo vyzerá naozaj efektne. Batéria Bosch je tu však plne integrovaná do rámu bicykla. FullNine 9.0 spolieha na jeden z najlepších elektromotorov – Bosch Performance CX s výkonom 250 W. Zaujímavé je pomocné ozubené koliesko S.E.S. nad motorom s osobitým vedením reťaze. Účelom je dokonalé odpruženie a to bez vplyvu na pohyb zadného odpruženia bocykla. Motor je dobre integrovaný do rámu bicykla a zospodu je chránený odolným plastom SkidPlate.

Celková hmotnosť bicykla je len 25,1 kg. SDuro FullNine 9.0 je tak výborné riešenie do skutočne náročného terénu s fantastickým dojazdom. Má výbornú priechodnosť terénom, rýchlosť a pri vysokých rýchlostiach dobre drží smer. Odporučili by sme ho hlavne skúseným a postavou vyšším jazdcom.

Cena: 4799 eur

Bicykle do testu zapožičal: www.haibike.com

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu